To sredo popoldne bo novi trener RK Gorenje Velenje Željko Babić prvič pred sezono 2017/18 zbral igralce članskega moštva. Na tradicionalni piknik dan pred prvim treningom bo prišel tudi novopečeni slovenski reprezentant Matic Verdinek (189 cm, 1994).

Levokrilni rokometaš, ki šteje 23 let, se v Šaleško dolino seli v okviru zamenjave igralcev, za katero sta se dogovorila RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik. Verdinek je z Gorenjem Velenjem, ki bo v prihodnji sezoni znova nastopalo v elitni Ligi prvakov, sklenil dvoletno sodelovanje, z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono. V obratno smer iz osjega gnezda potuje dve leti mlajši estonski levičar Andris Celminš (193 cm, 1996), ki je večino časa od prihoda v Velenje (2015) preživel na posojah v Ribnici in Slovenj Gradcu. Rokometaš z Baltika je z Mariborčani podpisal triletno pogodbo.

Verdinek je športno pot začel v Celju in še kot kadet prvič okusil igranje v članskem moštvu. Po sezoni 2012/13, v kateri je za mladinsko in člansko zasedbo odigral vsega šest tekem, je sledila selitev k mariborskemu Braniku, katerega barve je branil v minulih treh sezonah. V zadnji je na 41 tekmah dosegel 147 zadetkov, z osmimi goli v polfinalu proti Riku Ribnici pa kot najboljši strelec pomagal ekipi k preboju v finale Pokala Slovenije in do srebrne medalje.

Glas o dobrih predstavah v vijoličnem dresu so prišle na uho tudi selektorju Veselinu Vujoviću, ki je Verdineka povabil na priprave pred odločilnima tekmama v lovu za vozovnico na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška. Slovenija je svoje delo opravila suvereno – s 33:20 je v gosteh ugnala Švicarje, Portugalci so v Kopru klonili z 18:28 –, velenjski novinec pa je k uspehoma pristavil pet golov.

Matej Avanzo, direktor Gorenja Velenja: »Ob zaprtju finančne konstrukcije za novo sezono smo se v klubu že sprijaznili z dejstvom, da bomo na mestu levega krila kljub ogromnemu številu tekem morali tvegati in skušati preživeti le z enim izkušenejšim posameznikom, kapetanom Nikom Medvedom, čeprav bi si, jasno, na tem igralnem mestu želeli dva vrhunska rokometaša. A nazadnje je ob obojestranskem interesu z RK Maribor Branik prišlo do dogovora o tem, da v Velenje iz Maribora pride slovenski reprezentančni igralec Matic Verdinek, v nasprotno smer pa odide član estonske izbrane vrste Andris Celminš. Z njegovim odhodom smo sicer izgubili obetavnega levičarja, a okrepili v našem moštvu za naslednjo sezono še edino resneje deficitarno mesto levega krila. In to z Verdinekom, za katerega smo zanimanje in tudi pogovore opravili že spomladi, a se nato zaradi že omenjenih finančnih zadržkov morali angažmaju odpovedati. Zdaj se je vse skupaj izšlo drugače, ob čemer bi se v imenu našega kluba želel iskreno zahvaliti mariborskim kolegom za konkreten in več kot korekten odnos pri vseh pogajanjih.«

Matic Verdinek, novi rokometaš Gorenja Velenja: »Sodelovanje z Rokometnim klubom Maribor Branik se je po treh sezonah zame končalo. Ob tem bi se rad iskreno zahvalil vodilnim, štabu, vsem dosedanjim trenerjem in pa, jasno, tudi soigralcem za vsa tri leta sodelovanja, predvsem pa za možnost napredovanja. Ravno v Mariboru so se mi namreč odprle poti za nove izzive in doseganje novih, še višjih ciljev. V barvi črno-rumenega dresa bom imel enkratno priložnost zaigrati na tekmah višje ravni, saj bomo z RK Gorenje Velenje igrali tako v Ligi prvakov kot v Ligi SEHA Gazprom. Poleg omenjenih dveh tekmovanj sta tu seveda še Liga NLB in Pokal Slovenije, za katera menim, da ju lahko z jasno zadanimi cilji, o katerih ne dvomim, nedvomno osvojimo. Prav zato se prihoda v Velenje zelo veselim, najprej pa me čakajo priprave in obdobje, v katerem bom spoznal vse nove soigralce ter in da tako tudi zares obrnil nov list v moji rokometni karieri.«

MATIC VERDINEK
Igralno mesto: levo krilo
Višina: 189 cm
Datum rojstva: 13. 4. 1994 (23 let)
Dosedanji klubi: 2013-17: Maribor Branik - 2013: Celje Pivovarna Laško

Opis fotografije: Matic Verdinek se rokuje s predsednikom RK Gorenje Velenje Milanom Mežo

Več informacij