Včeraj se je v sodelovanju med družbo Paloma, Občino Duplek, Občino Šentilj ter Športnim klubom Jablance odvila tekma mladih skakalcev športnega kluba Jablance. Mladim tekmovalcem in obiskovalcem prireditve se je predstavila tudi slovenska ženska smučarska reprezentanca, Urša Bogataj, Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj in Maja Vtič, ki so jim organizatorji čestitali za uspehe v pretekli sezoni.

Družba Paloma s tem nadaljuje tradicijo podpore slovenskega športa in sodelovanja z lokalnim okoljem z namenom promocije zdravega in kakovostnega načina življenja po imenom Paloma bodi fit. Obiskovalci vseh generacij so se preizkusili na različnih športnih in družabnih aktivnostih, se preizkusili na simulatorju za skoke Mini Planica in tekmovali v navijanju za mlade skakalce, ki so se pomerili na 7, 13 in 25–metrski jablanški skakalnici.

Mitja Horvat, župan Občine Duplek je ob tem poudaril: ″Izjemno sem vesel, da smo sprejeli žensko smučarsko reprezentanco in da smo organizirali ta dogodek v naših krajih. Paloma kot družbeno odgovorno podjetje vsekakor s tem spodbuja zdrav slog življenja in hkrati povezuje lokalne skupnosti. Našim najmlajšim omogoča spoznavanje športnih junakov in jih dodatno motivira pri športnih dejavnostih. Zelo sem vesel tudi za ŠD Jablance, saj je takšen dogodek gotovo nagrada za člane društva, ki z veliko mero navdušenja in pozitivne energije spodbujajo skakalni šport v naši občini in širše v regiji." Mag. Štefan Žvab, župan Občine Šentilj je dodal: ″Občina Šentilj podpira povezovanje družbe Paloma z lokalnim okoljem in uresničevanje družbene odgovornosti. Želimo si, da bo tej zavezi sledila tudi v prihodnje."

Stevan Lomič, vodja projektov SHP grupe, odgovoren za investicije je povedal: ″Paloma že tradicionalno skrbi za slovenske športnike in spodbuja zdrav način življenja svojih zaposlenih in lokalne skupnosti, da dvigne raven zdravega in aktivnega življenja posameznikov. Paloma predstavlja spoštovanje, zanesljivost in odgovornost, kar je tesno povezano z žensko ekipo v smučarskih skokih, ki si utira pot v svetovni vrh, kar je tudi naša vizija, da se kot družba uvrstimo v sam vrh. Veseli nas, da je lokalno okolje sodelovanju naklonjeno, saj poleg zdravega okolja, si želimo, da bi kot največji zaposlovalec, približali našo dejavnost mladim, ki tu živijo in se odločajo za nadaljnje šolanje in zaposlovanje. Aktivno iščemo nove kadre, zato želimo mlade privabiti, da se zaposlijo v Palomi. Veliko vlagamo v to, da bi poleg Papirniške šole, ki jo danes tudi predstavljamo, zaživel v SV Sloveniji tudi srednješolski program vajeništva."

Ljubo Jasnič, predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo je ob predstavitvi ženske skakalne reprezentance povedal: “Panoga za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo sodeluje s podjetjem Paloma že vrsto let. Zvesti sponzorji, ki nam stojijo ob strani v dobrem in slabem, so del naše ekipe. Veliko uspehov soustvarjamo na svetovni ravni. Dekleta s ponosom nosijo ime podjetja doma in po svetu, kar dokazuje pripadnost in sodelovanje. Prepričani smo, da je pred nami nova izvrstna sezona, v kateri bodo dekleta posegla po zmagah in verjamemo, da bomo po svetovnem prvenstvu, ki nas čaka to zimo v Seefeldu, lahko skakali od veselja. Brez sodelovanja z zvestimi sponzorji bi bila ta pot bolj trnova in veliko težja. Zato mi dovolite, da se v imenu vseh tekmovalk, strokovnega štaba in klubov, zahvalim za dolgoletno sodelovanje. Prepričan sem, da je pred nami še veliko skupnih uspehov.”

Skakalnica v Jablancih je nastala pred 25-leti, najprej je bila 15-metrska, pred 21-leti pa se je ustanovilo ŠD Jablance in so se začeli v Jablancih redno trenirati smučarski skoki na 40-metrski skakalnici, ki se uporablja samo za zimske skoke. Društvo šteje 55 članov in 15 skakalcev, 11 otrok, najmlajši je star 6, najstarejši pa je star 58 let. Na startni listi je danes tekmovalo 15 skakalcev, od tega 11 otrok.

″Žene nas predvsem zanimanje otrok in mladine za ta šport. Vedno znova jih občudujem s kakšnim pogumom in navdušenjem se podajo proti skakalnici in čeprav je skakanje bolj individualni šport, si med seboj pomagajo in se spodbujajo. Da jim lahko to omogočimo je potrebno vložiti veliko prostovoljnega dela naših članov in staršev otrok, ki tukaj trenirajo. Vse manjše skakalnice v Jablancah so dobro vzdrževane, prevlečene z umetno maso, ki smo jo pred štirimi leti pripeljali iz Ceršaka, kjer so nekoč delovale podobne skakalnice. Zelo si želimo, da bi uspeli obnoviti tudi največjo 40-metrsko skakalnico in zato smo veseli nadaljnje podpore s strani akterjev v lokalni skupnosti,″ je ob zaključku tekme povedal predsednik Športnega kluba Jablance Jože Murko.