Rokometaši Gorenja Velenja bodo v sredo odigrali tekmo 5. kroga Lige NLB v domači Rdeči dvorani. Velenjčani bodo morali za novi dve točki domačega prvenstva in pomembno zmago premagati ekipo Kopra.

Primorci so domače prvenstvo začeli s porazom proti Dobovi in remijem v domači Bonifiki proti Loki. Nato so vknjižili dve zaporedni zmagi, prvo s prepričljivo zmago proti ekipi Krke, drugo pa po burni končnici proti ekipi Maribora, kjer so zmagali za zadetek. Koprski rokometaši tako s petimi točkami zasedajo trenutno četrto mesto na lestvici domače Lige NLB.

Velenjska ekipa, ki zmago nujno potrebuje, se bo prvič v letošnji sezoni predstavila na parketu Rdeče dvorane. Tekma bo na sporedu ob 19.00, prenos si bo možno ogledati tudi na Sport Klub 2.

Grega Okleščen, igralec Gorenja Velenja: »Glede na to, da smo začeli sezono zelo klavrno vsekakor pričakujemo, da bosta dve točki ostali doma. Zgubili smo praktično šest točk, zato si na domačem parketu definitivno ne smemo privoščiti še enega spodrsljaja. V tekmo bomo šli na polno in upam, da bosta dve točki ostali doma. Vse pa bo lažje ob podpori navijačev s tribun Rdeče dvorane, zato vabljeni vsi, da nam pomagate do novih dveh točk.«

5. krog Lige NLB, 1. oktober, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : KOPER

Foto: RK GORENJE VELENJE