Velenjski rokometaši so v četrtek odigrali tekmo 9. kroga domače Lige NLB. V domači Rdeči dvorani so bili boljši od trenutno tretjeuvrščeno ekipo Trima iz Trebnjega z rezultatom 31:30. Na tekmi proti Trimu trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovanega Domna Tajnika ter Miho Kavčiča. Priložnost in mesto v ekipi je trener Gorenja Velenja ponudil članu mladinske ekipe Ninu Komarju.

Ose so v tekmo stopile odločno in v 4. minuti po zadetku Vlada Matanovića povedle z 2:0. Čvrsta obramba Velenjčanov na čelu z Emirjem Taletovićem je Trebanjcem onemogočala doseganje lahkih zadetkov. Kapetan David Miklavčič je v 9. minuti tekme zadel za 6:2, kar je bil alarm za gostujočega trenerja Ivan Vajdla, ki je vzel minuto odmora. Prednost os se je tudi po minuti odmora povečevala, v 16. minuti je svoj šesti gol za 11:5 zadel Matanović. Tudi kasneje gostje niso našli pravega recepta za igro Velenjčanov. V 25. minuti srečanja je po obrambi Taletovića iz hitrega protinapada za +8 (16:8) zadel Tadej Mazej. Gostje so do polčasa izid znižali na 17:13.

V drugem polčasu so varovanci bivšega trenerja os, Ivana Vajdla, prikazali čisto drug obraz. Do 36. minute so domači še uspeli držati prednost štirih zadetkov (20:16), nato pa so sledile minute Trebanjcev. V 40. minuti so se gostje približali na dva zadetka (22:20), štiri minute pozneje pa izkoristili priložnost in prišli na le gol zaostanka (22:21). Na drugi strani so Velenjčani z medlo igro v napadu v 12. minutah igre zadeli le dvakrat. V 48. minuti so gostje z igralcem več na igrišču izenačili na 23:23. Rokometaši iz Velenja so se uspeli ponovno odlepiti za dva zadetka, za 26:24 je v 52. minuti zadel Matic Verdinek, minuto kasneje pa še Miklavčič za 27:24. Ose so lahko ponovno lažje dihale, ko so se v 56. minuti z zadetkom Matanovića ponovno oddaljile na varnih +5 (29:24). Gostom je na koncu zmanjkalo časa za večji preobrat, tako je zmaga z 31:30 ostala doma.

Najboljši strelec tekme je bil Matanović z dvanajstimi zadetki, sledil mu je Verdinek z osmimi. Rokometaše Gorenja v sredo čaka nova tekma, ko se bodo v gosteh pomerili z ekipo iz Izole.

Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja: »Prvi polčas smo začeli odlično, nato pa mrk v zadnjih petih minutah prvega polčasa. V slačilnici smo se dogovorili, da začnemo od začetka, igramo borbeno na glavo, ampak zgodba se je ponovno ponovila. Zapletli smo se v neprijeten položaj, a na koncu smo vseeno dokazali, da zmoremo in da smo bili boljši nasprotnik.«

9. krog Lige NLB, 7. november, 17:30 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : TRIMO TREBNJE 31:30 (17:13)

GORENJE VELENJE: Panjtar (4 obrambe), Taletović (6 obramb), Matanović 12 (5), Verdinek 8 (1), Mazej 2, Miklavčič 2, Okleščen 2, Bojanić 2, Kavčič A. 1, Haseljić 1, Šol 1, Celminš, Levc, Grmšek, Drobež, Komar

Foto: RK GORENJE VELENJE