Za črno- rumene se je prejšnjo soboto pričelo tekmovanje za evropski pokal EHF. Na prvi tekmi drugega kroga so se pomerili z ekipo iz Siene in se na domačih tleh veselili visoke zmage z 32:20. To soboto, 21. 11., pa jih pri nasprotnikih iz Italije čaka povratna tekma.

Črno- rumeni so v tej sezoni v najelitnejšem domačem tekmovanju, Ligi NLB, dosegali lepe rezultate. V sredo so premagali ekipo iz Dobove s 34:21 in se na lestvici povzpeli na drugo mesto. Trd oreh bodo tudi za ekipo iz Siene, saj so na prvi tekmi dosegli veliko razliko. Po skupnem seštevku obeh tekem, zmagovalno ekipo čaka boj v 3. krogu. 25. novembra bo po žrebu znano s katero ekipo se bodo pomerili. Prenos tekme bo mogoče spremljati na EHFTV.

Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenera Gorenja Velenja: “Za nami je regeneracijski trening po sredini tekmi. Ko bomo prispeli v Italijo bomo naredili trening. Analizo smo si dobro pogledali in nasprotnike poznamo. Vsekakor gremo pozitivno naravnani v Italijo in pričakujemo dober rezultat.”

Evropski pokal EHF, 2. krog - sobota, 21. november, 19:00 (PalaEstra, Siena): EGO HANDBALL SIENA : GORENJE VELENJE 

Foto: RK GORENJE VELENJE