Rokometaši Gorenja Velenja so v soboto odigrali tekmo 7. kroga domače Lige NLB. V velenjski Rdeči dvorani so prepričljivo, s 37:22, premagali Ormožane.

Velenjčani so tekmo dobro odprli in v 4. minuti z zadetkom Grega Okleščena zadeli za vodstvo s 3:1. Gostje so se zbrali in izid izenačili, ter v naslednjem napadu celo povedli s 5:4. Nato pa so stvari v svoje roke hitro vzeli črno-rumeni in v 11. minuti, z zadetkom Vlada Matanovića, naredili delni izid 6:0. Rezultat je bil v 11. minuti že 10:5 za ose. Predvsem odlična obramba na čelu z Emirjem Taletovićem ter hitri protinapadi so bili tisti, ki so Velenjčanom omogočali, da so v prvem delu dosegali lahke zadetke in si v 28. minuti srečanja priigrali že deset zadetkov prednosti (19:9). Izid prvega polčasa, 20:9, je s svojim sedmim zadetkom postavil Matanović.

V začetku drugega polčasa je sledila igra gol za gol, nato pa so rokometaši Gorenja začeli svojo prednost samo še povečevati. Gledali smo enosmerni promet proti vratom gostujoče ekipe, medtem ko je v domačih vratih blestel Taletović in omogočal soigralcem, da so prihajali do lahkih zadetkov. V 41. minuti je svoj četrti gol zadel Ibrahim Haseljić, za vodstvo s +15 (28:13). Gostje nikakor niso uspeli ustavljati razpoloženih domačih igralcev. Velenjčani so ohranjali visoko prednost vse do konca srečanja, trener domačih, Zoran Jovičić, pa je dal priložnost za igro vsem svojim varovancem. V 58. minuti je svoj drugi zadetek na srečanju dosegel mladi Timotej Grmšek (36:22). Rezultat srečanja, 37:22, pa je postavil Vladimir Bojanić.

Pri domačih se je s petnajstimi obrambami izkazal Taletović. Deset zadetkov je dosegel Matanovič, šest pa jih je dodal Haseljić.

Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja: »Danes smo končno prikazali igro, ki si jo želimo. Mislim, da smo pokazali, da smo prava ekipa in da se lahko borimo za najvišja mesta. Naša obramba je delovala kot celota, imeli smo razbranjenega vratarja, kar nam je pomagalo, da smo prihajali do lahkih zadetkov in prišli do visoke zmage. Sedaj nas čaka reprezentančni premor, nato pa si želimo, da to igro prenesemo tudi na naslednje tekme, ki nas čakajo.«

7. krog Lige NLB, 19. oktober, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ 37:22

GORENJE VELENJE: Taletović (15 obramb), Husejnović (4 obrambe), Matanović 10 (4), Haseljić 6, Okleščen 4, Bojanić 4, Mazej 3, Kavčič M. 3, Grmšek 2, Kavčič A. 2, Tajnik 1, Šol 1, Drobež 1, Levc, Miklavčič

Foto: RK GORENJE VELENJE