Rokometaši Gorenja Velenja so minuli vikend odigrali tekmo 2. kroga kvalifikacij Pokala EHF. S 26:22 so bili boljši od poljske ekipe Gwarida Opole, proti katerim se bodo na povratni tekmi pomerili to nedeljo. Pred odhodom na Poljsko pa jih čaka še težek obračun domačega prvenstva, v goste prihajajo rokometaši Maribor Branika.

Mariborska ekipa trenutno zaseda 7. mesto lestvice Lige NLB. Na petih odigranih tekmah so varovanci Marka Šibile zabeležili tri zmage in dva poraza. V gosteh so premagali Dobovo, slavili v Škofji Loki ter bili doma boljši od koprskih rokometašev. Premoč so Mariborčani morali priznati Celjanom in rokometašem Rika Ribnice. S 27 zadetki najboljši strelec mariborske ekipe bivši igralec Gorenja Velenja, Niko Medved.

Nikola Špelić, rokometaš Gorenja Velenja: »Preteklo nedeljo smo doma odigrali težko tekmo proti Poljakom, sedaj nas čaka v Rdeči dvorani že nov težek preizkus. Maribor v letošnjem prvenstvu kaže dobre predstave in zagotovo bo tekma proti njim vse prej kot lahka. Vsekakor je pred nami nekaj napornih dni, takoj po tekmi državnega prvenstva se namreč odpravljamo na gostovanje na Poljsko. Če nam uspe na tekmi z Mariborom prikazati dobro igro mislim, da lahko ostanemo neporaženi v domači dvorani. Sam sem mnenja, da so takšna malo bolj naporna obdobja lahko konec koncev tudi dobra za ekipo. Več tekem pomeni seveda več možnosti za doseg prave forme in uigranosti, v primeru uspeha pa lahko dvigne sam nivo samozavesti ekipe.«

6. krog Lige NLB, 11. oktober, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje