Sobotna tekma 21. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in Izolo je bila zaradi navodil s strani odgovornih institucij za preventivo in zdravje odigrana pred PRAZNIMI TRIBUNAMI Rdeče dvorane. Na tekmi so presenetljivo, a zasluženo slavili rokometaši iz Izole z 28:25. Na tekmi proti Izoli trener Zoran Jovičić ni mogel računati na poškodovane igralce Ibrahima Haseljića, Matica Verdinka, Miha Kavčiča, Grega Okleščna ter Aljaža Panjtarja.

Tekma se je začela izenačeno, z dobro obrambo na obeh straneh. Izkazala sta se tako domači (Emir Taletović), kot gostujoči vratar (Jasmin Hušić). Velenjčani so vodili pri izidu 1:0, ko je zadel Domen Tajnik ter pri 2:1, ko je bil uspešen Aleks Kavčič. Nato pa so pobudo prevzeli gostje iz Izole, ki so v 8. minuti povedli s +2 (2:4). Prednost gostov je, ob nezbrani igri Velenjčanov, naraščala in v 15. minuti srečanja znašala že +4 (4:8). Rokometaši Gorenja Velenja so se nekajkrat približali Izolanom na tri zadetke zaostanka, v 27. minuti imeli tudi priložnost, da se približajo na -2, a je bil v vratih ponovno uspešen gostujoči vratar. Do polčasa so si varovanci Fredija Radojkovića nabrali velikih pet zadetkov prednosti (10:15).

V drugem polčasu smo gledali prav tako kot v prvem, slabo igro Velenjčanov, ki se niso mogli približati gostom. V 38. minuti so Primorci povedli s +6 (12:18), nato pa so se prebudili tudi črno-rumeni in napravili delni izid 5:0. Celminš je v 43. minuti zadel za 17:18 in ko se je že zdelo, da so se ose končno prebudile, so gostje v 50. minuti ponovno pobegnili na varnih +5 (19:24). V zadnjih desetih minutah igre so se Velenjčani še približali nekajkrat gostom na -2, ampak so bili Izolani dovolj zbrani, da niso spustili zmage iz rok. V 56. minuti so zadeli za 23:27 in po uspešni obrambi dokončno zapečatili usodo os. Zmaga s 25:28 je odšla na Primorsko.

Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja: »Verjetno smo Izolo, glede na to, da je zadnja na lestvici, prelahko jemali. V tekmo smo šli katastrofalno, s slabo obrambo, zaradi tega potem tudi v napadu nismo prihajali do lahkih zadetkov. Zgrešili smo ogromno stoodstotnih priložnosti. Njihov vratar je blestel v vratih. Ko so začutili, da lahko igrajo z nami, so se sprostili in igrali svojo igro. Z dolgimi napadi in zadetki ob dvignjeni roki je naša samozavest samo še padala. Ko pride do panike v zadnjih desetih minutah je zelo težko zmagati. Na koncu smo še vseeno mislili, da se bomo nekako pobrali, a je Izola zasluženo slavila.«

V sredo čaka rokometaše Gorenja Velenja gostujoča tekma 1/8 finala Pokala Slovenije proti ekipi Ajdovščine.

21. krog Lige NLB, 7. marec, 19:00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : BUTAN PLIN IZOLA 25:28 (10:15)

GORENJE VELENJE: Taletović (15 obramb), Husejnović, Tajnik 7 (3), Celminš 3, Šol 3, Drobež 3, Kavčič A. 3, Mazej 2, Miklavčič 2, Bojanić 2, Matanović, Levc, Komar, Grmšek, Šiško

Foto: RK GORENJE VELENJE