V nedeljo so rokometaši Gorenja Velenja odigrali povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij Pokala EHF in se z zmago zanesljivo uvrstili v 3. krog kvalifikacij. Sedaj je pred velenjskimi osami že nov preizkus. Na parket Rdeče dvorane v goste to soboto prihajajo Ormožani. Varovanci Zorana Jovičića, ki v državnem prvenstvu še iščejo pravo formo, želijo zadnjo tekmo pred reprezentančnim odmorom zaključiti z zmago. V domači Rdeči dvorani so ose letos še neporažene, zato tudi tokrat računajo na podporo domače dvorane.

Ekipa Jeruzalema Ormoža trenutno zaseda peto mesto v državni ligi. Premagali so ekipo Izole ter na zadnji tekmi za zadetek novomeško Krko v gosteh. Remizirali so proti Loki, ter doživeli poraza z ekipama Trimo Trebnja ter Dobove. V lanski sezoni so se črno-rumeno dvakrat pomerili z Ormožani. Prvo tekmo v Ligi NLB so odigrali prav proti ekipi iz Ormoža, kjer so bili slednji boljši za dva zadetka. Na drugi tekmi v Rdeči dvorani pa so suvereno zmagali Velenjčani z 32:22. Kako bo tokrat bomo videli v soboto ob 19.00 v velenjski Rdeči dvorani.

Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja: "Pričakujemo težko tekmo, saj vemo da so Ormožani neugodni nasprotniki. To smo izkusili tudi lani, ko so nas premagali. Vemo, da igrajo dolgo in potrpežljivo v napadu, zato bomo morali biti zbrani vse do konca. Prav tako bomo morali v  napadu zadevati čiste priložnosti. Tekma je zadnja pred reprezentančnim odmorom, zato bomo dali vse od sebe, da zmaga ostane v Velenju."

7. krog Lige NLB, 19. oktober, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ

Foto: RK GORENJE VELENJE