Velenjčani po osvojeni pokalni lovoriki minuli vikend ta petek nadaljujejo s tekmami državnega prvenstva. V domači Rdeči dvorani ob 19.00 gostijo rokometaše Urbanscape Loke.

Ekipi se dobro poznata, nasprotnik Velenjčanom ne predstavlja neznanke. Letos sta se ekipi Gorenja Velenja in Urbanscape Loke namreč pomerili že kar štirikrat. Na vseh obračunih so slavili varovanci Zorana Jovičića. Čeprav so na tekmi 2. kroga končnice za prvaka v Škofji Loki velenjski rokometaši visoko slavili (29:13), pa se v taboru črno-rumeni zavedajo, da je pred njimi težka tekma. Toliko bolj tudi zaradi poškodb, ki pestijo ekipo iz Šaleške doline.

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: »Po osvojenem pokalu nas čaka težka tekma v domači dvorani, še posebej zato, ker so se v našo ekipo prikradle poškodbe ter bolezni in nas je vedno manj. Dobro poznamo nasprotnika, vemo na kaj moramo biti pozorni. Prva tekma po osvojeni lovoriki je vedno nekoliko drugačna od ostalih, nosi nek drugačen naboj. Vemo, da so Škofjeločani neugoden in nepopustljiv nasprotnik, a mislim, da bi morali mi s svojo kvaliteto na koncu streti njihov odpor. Veselim se tekme in v Rdečo dvorano lepo vabim vse navijače, tudi zato, ker je to naša prva domača tekma po osvojeni lovoriki.«

Obračun bo tudi dobrodelno obarvan, saj bo ves izkupiček te tekme namenjen Velenjčanu Dušku Supiću, ki po hudi poškodbi piše novo življenjsko zgodbo. Ob tekmi pa v velenjskem klubu pripravljajo tudi fotografiranje s pokalom in posebno druženje ob osvojitvi naziva pokalnih zmagovalcev.

7. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 17. maj, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA

Foto: RK Gorenje Velenje