LJUBLJANA, 20. julij 2017 – Distribucijo 10. Svetovnih iger 2017 bosta v Evropi omogočila SES in ATM System, uradna prenašalca signala za prenos športnega dogodka. Prenos mednarodnega športnega dogodka, ki bo od 20. do 30. julija 2017 potekal v Vroclavu na Poljskem, bo zagotovljen prek dveh satelitov SES: SES-4, ki se nahaja na 22° zahodno, in ASTRA 3B, ki se nahaja na 23,5° vzhodno.

V skladu s sporazumom, ki ga je objavil SES (borza Euronext Pariz in luksemburška borza: SESG), bo ATM System odgovoren za televizijsko produkcijo in bo uporabljal satelitsko zmogljivost satelita SES za distribucijo dogodka, ki se bo odvijal v športni areni v Vroclavu, po Evropi. Oddajanje bo vključevalo otvoritveno slovesnost 20. julija ob 19.00 po srednjeevropskem času in bo vsebovalo 31 športnih disciplin, ki jih izvaja več kot 3000 mednarodnih športnikov, vključno s športi z žogo, vodnimi in zračnimi športi, gimnastiko, borilnimi veščinami in številnimi drugimi.

»Svetovne igre so zelo razburljiv dogodek, zato smo z veseljem ponudili naše storitve za potrebe prenosa po Evropi,« pravi Martin Ornass - Kubacki, podpredsednik oddelka za prodajo za Srednjo in Vzhodno Evropo pri SES Video. »Zahvaljujoč našim satelitom bodo evropski gledalci lahko uživali v vsakem trenutku prenosa njihovih najljubših športov in spodbujali najljubše športnike.«

Več informacij