Včeraj je pred začetkom nove sezone, v prostorih Vile Biance, potekala novinarska konferenca Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Svoja pričakovanja glede prihajajoče sezone ter poglede na osveženo in pomlajeno velenjsko ekipo so predstavili glavni trener Zoran Jovičić, kapetan David Miklavčič, direktor Janez Gams ter koordinator mlajših selekcij, Marko Oštir. Dogodek so namenili tudi za predstavitev novih dresov, v katerih se bodo črno-rumeni merili v novi sezoni.

Članska zasedba črno- rumenih je letos precej osvežena in pomlajena. Glavno ogledalo kluba bodo letos v veliki meri predstavljali igralci, ki so se v klubu kalili vrsto let in se s trdim delom in predanostjo prebili v članske vrste. Plod dobrega dela v zadnjih letih na področju mlajših selekcij je vizija kluba tudi za prihodnost. V člansko ekipo os so pred novo sezono pozdravili štiri novince. Povratnika iz Slovenj Gradca, Kenana Pajta, občasnega bosanskega reprezentanta, Vladana Lončarja, levokrilnega rokometaša iz Kopra, Tilna Sokoliča, ter krožnega napadalca, Branka Predovića. Novi, mladi pogon predstavljajo tudi fantje, ki so svoje uspehe začeli pisati v ekipah mlajših selekcij in se s trdim delom prebili v člansko ekipo. To so:  Tarik Mlivić, Nino Komar, Matic Ravnikar, Urban Starc, Timotej Grmšek, Tarik Velić in Alen Husejnović.

Novost ekipe iz Velenja je tudi novi opremljevalec. Hummel, s katerimi so v preteklosti že sodelovali, bo opremljevalec Velenjčanov še vsaj tri leta. Na novinarski konferenci so predstavili tri nove drese, s katerimi se bodo Velenjčani v novi sezoni merili z nasprotniki. V prepoznavni črno- rumeni barvi se bodo igralci predstavljali na domačih tleh, v turkizni in črni barvi pa v gosteh. V prihajajočem vikendu se za pomlajeno ekipo Velenjčanov, s tekmo prvega kroga, začne Liga NLB. Trener članske ekipe, Zoran Jovičić, pri napovedovanju rezultatov ni bil preveč zgovoren. Zaradi raznih vplivov, ki lahko spremenijo pričakovanja in napovedi, daje poudarek na dobro pripravljenost ekipe, ki jih zaupa in verjame v dobre dosežke. Tekmovalno sezono bodo črno-rumeni otvorili s sobotno tekmo proti MRK Ljubljana. Prva tekma bo potekala brez gledalcev. V klubu namreč želijo sprejeti vse ustrezne ukrepe za varno spremljanje tekem. Kasneje pa bo ogled tekem mogoč, vendar z omejenim številom gledalcev.

Zoran Jovičić: “Odkar treniram to ekipo, si želim, da se borijo. Ekipa Gorenja ni “šminkerska ekipa”, so borci, ki trdo delajo in njihov trud se na igrišču pozna. Fantje dajo vse od sebe, iz tekme v tekmo. Igramo kombinatorno, hitro, vpadljivo. Dosti je atraktivnih izhodišč. Menim, da bodo gledalci zadovoljni. Na vsakega nasprotnika se pripravimo taktično. Rezultatov naslednjih tekmem ne želim napovedovati, želim le, da se fantje maksimalno borijo in tako bomo vsi zadovoljni z izidom.”

Marko Oštir, koordinator mlajših selekcij: “V našem klubu imamo sedem selekcij mladinskega pogona, ki jih sestavlja okoli 150 fantov. Poleg tega imamo po osnovnih šolah še otroke, ki trenirajo od prvega do petega razreda. To je dolgoletno delo, trudimo se, da delamo po najboljših močeh. Srečo imamo, da imamo res zelo dobro trenersko piramido, kar sigurno pripomore k uspehom. V klubu imamo veliko število perspektivnih otrok, zato se za prihodnost kluba ni potrebno bati.”

David Miklavčič, kapetan članske ekipe: “Situacija v ekipi je zelo pozitivna. Z ekipo smo bili kar veliko časa narazen. Predvsem se moramo spoznati z novimi in mlajšimi igralci. Rezultat je posledica igre in, če dobro igraš, boš zmagal. Na vsaki prihajajoči tekmi moramo biti maksimalni. Smo zelo mlada ekipa, ki bo težko zmagovala na rutino. Mogoče kakšno tekmo, ostalo pa se bomo morali potruditi. V vseh teh sezonah smo videli, da smo postali vsem klubom trofeja, se pravi tisti, ki pridejo k nam ali mi k njim, hočejo na skalp in zelo redko so bile tekme, da smo na lahek način prišli do zmage. Povsod smo morali dati vse napore in vse moči usmeriti v zmago. Mislim, da je letos naša sezona, ker smo se iz prejšnjih precej naučili. Kot vemo, smo vse sezone slabo začeli in smo se proti koncu lovili. Tukaj smo bili vedno prekratki za par zadetkov. Menim, da moramo res maksimalno začeti sezono in biti ves čas pri vrhu in potem čakati na svoje priložnosti.”

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje: “Ekipo sestavlja 12 igralcev, ki so svojo pot začeli v naših mlajših selekcijah. Smo eden izmed redkih klubov v Sloveniji, ali pa celo edini, ki se lahko pohvali s tem, da v članski ekipi igra toliko igralcev, ki so bili vzgojeni v mlajših selekcijah. Nekateri so v ekipi eno leto, drugi dve, ampak vsi izmed teh so pri nas začeli kot mladinski pogon kluba. Člansko ekipo sestavljajo tudi člani, ki so tu od 8 leta starosti. Velika pohvala za to gre trenerjem mlajših selekcij. Na to smo zelo ponosni in po tej poti bomo vztrajali še naprej.”

Foto: RK GORENJE VELENJE