Z odločnostjo, da pridem do svojega cilja, kot tudi z veliko spremembo v glavi, sem se lahko upirala vsakodnevnim skušnjavam, ki so se kar vrstile. Ker so izgubljeni kilogrami na mojem telesu pustili posledice, tu je bilo veliko odvečne kože, sem se odločila za naslednji korak.

Junakinja
Sara Konščanski se je že kot otrok borila z odvečnimi kilogrami, ki so se v puberteti le še kopičili. Potem je prišla še prva ljubezen, časa za gibanje ni bilo. Ko je tehtala že 177 kilogramov, se je zavedala, da so resne zdravstvene težave tik pred vrati. Poiskala je zdravstveno pomoč in začela kilograme izgubljati pod zdravstvenim nadzorom. Postala je junak svoje družine. Postala je junakinja družbe. Postala je junakinja sebi.

»Zmorem in lahko«
Ne bojte se priznanja in pomoč poiščite v Termah Portorož, kjer z zdravo mediteransko hrano skrbijo za uravnoteženo izgubo teže in spodbujajo k bolj zdravemu načinu življenja. Sara se ni bala. Ustavila se je in nadaljevala z bojem. Motivacija in želja sta tisti, ki sta jo gnali in jo bosta še dlje, je prepričana Sara: »Bitke še nisem končala, vendar sem že zdaj zmagovalka. Počasi in vztrajno, predvsem pa odločno hodim po poti in premagujem ovire, ter si vsako noč čestitam za pravilno odločitev, ki sem jo sprejela pred 6 leti. Ja, bilo me je strah, a me ni več. Ker vem, da zmorem in lahko.«

Čas je da se ustavimo
Pridružite se kampanji Ustavi se! Razsvetlite Slovenijo s svojo izpovedjo in osvojite glavno nagrado - dve nočitvi z zajtrkom v Mind Hotelu Slovenija, večerjo za 2 osebi v Istrian Bistro & Tapas baru in masažo z aromatičnimi olji v Wai Thai Centru Term Portorož. Najlepše pri vsem pa je, da v njej ne boste uživali sami, ampak boste lahko na razvajanje povabili še eno osebo, ki bo deležna enakega tretmaja.

Izkušnjo pošljete do 31. avgusta 2018 na ustavi.se@over.net. Komisija bo vsak mesec (15. 7. in 15. 8. 2018) izbrala eno in jo nagradila s praktičnim darilom. Na koncu akcije (september 2018) bomo izmed vseh prispelih zgodb izbrali eno, ki bo nagrajena z oddihom v Termah Portorož.