Ljubljana, 22. avgust 2018 - Znani slovenski športniki, rekreacija za dober namen in tekaške trase, ki se vijejo skozi idilično naravo, bodo zaznamovali že 7. Triglav tek, ki bo 8. septembra v protokolarnem parku Brdo pri Kranju. »Obisk bi priporočil vsem ljubiteljem teka in narave,« na dogodek vabi biatlonec Jakov Fak, eden od ambasadorjev prireditve. Pozor: tekači se lahko na Triglav tek prijavijo le še do konca tega meseca.

Triglav tek bo drugo septembrsko soboto tekačem vseh generacij ekskluzivno odprl vrata v idilično naravo protokolarnega parka Brdo pri Kranju. Vse, ki prisegajo na aktiven življenjski slog, bodo pri tem podpirali tudi nekateri ambasadorji dogodka: biatlonca Jakov Fak in Klemen Bauer, smučarska skakalca Peter in Cene Prevc, deskarja na snegu Rok Marguč in Žan Košir, smučarski tekači Vesna Fabjan, Anamarija Lampič in Janez Lampič, profesionalni skejter Timotej Lampe Ignjić, paraolimpijca Lena Gabršček (odbojkarica) in Tadej Enci (atlet) ter člani slovenske nordijske reprezentance in biatlonske reprezentance Slovenije, ki so tekače spodbujali tudi v času priprav na Triglav tek.

Navdušeni rekreativci in tisti, ki se s tekom šele začenjajo spoznavati, se bodo lahko septembra preizkusili na polmaratonu, teku na 10 km, družinskem teku na 3,4 km, poslovnem teku trojk na 3 x 3,4 km in Otroškem teku Kuža Pazi na 350 ter 700 metrov. Med šestimi razdaljami na petih edinstvenih trasah Triglav teka lahko tako vsakdo najde pravi tekaški izziv zase, za svoje družinske člane ali za ekipo prijateljev.

Rekreativni dogodek za vso družino
»Triglav tek je dogodek, ki družinam omogoča, da brez posebne skrbi in zahtevne organizacije 8. september spremenijo v lepo družinsko soboto,« o prireditvi meni Jakov Fak in dodaja: »Po mojem mnenju je tek poseben že zaradi dolgoletne tradicije, izredne lokacije, dobre organizacije, zabave in neponovljivega ambienta, ki nam ni na voljo vsakič, ko si to zaželimo.«

Vsakoletni tekaški dogodek, s katerim Zavarovalnica Triglav spodbuja zdrav življenjski slog in aktivno preživljanje prostega časa družin, prijateljev in posameznikov, bo tudi tokrat zaznamovan z dobrodelno noto. Rekreativni tekači in profesionalni športniki bodo namreč tekli za boljšo oskrbo novorojenčkov, saj bodo organizatorji na dogodku donacijo predali Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki.

Prijave so odprte le še do konca meseca
Prijave na Triglav tek so odprte le še do 31. avgusta oziroma do zapolnitve prostih mest. Rekreativni športniki vseh starosti se lahko na izbran tekaški izziv prijavijo na spletni strani Triglavtek.si. Navdušeni tekači se vse do idiličnega rekreativnega dogodka lahko udeležijo tudi organiziranih tekaških vadb pod mentorstvom izkušenih trenerjev ali obiščejo katerega od izobraževalno-svetovalnih dogodkov v digitalni poslovalnici Triglav Lab v Ljubljani.