Rotary Slovenija je skupaj s Steklarno Hrastnik v juniju 2021 predstavil steklenko Glassy Classy s ciljem, da Slovenija v petih letih postane prva država na svetu brez uporabe plastenk za enkratno uporabo. Danes so naredili še korak naprej – v partnerstvu s Petrolom in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) so spisali zgodbo »Podari nasmeh«, v okviru katere želijo razširiti iniciativo in poleg zmanjšanja uporabe plastenk za vodo, podpreti športnike iz socialno šibkejših okolij. Do marca 2022 je uporabnikom steklenk Glassy Classy uspelo zmanjšati odpad plastenk za kar 10 %. S triletno uporabo slovenske steklenke pa lahko uporabniki zmanjšajo ogljični odtis proizvodnje embalaže za kar 98 %.

Podpora lokalni proizvodnji in mladim športnikom
V Petrolu so zavezani k trajnosti, tako ekonomski, družbeni kot okoljski. Zato so z veseljem pristopili k partnerstvu z OKS in Rotary Slovenija, saj lahko na navdihujoč način zmanjšajo uporabo plastenk za vodo ter obenem zbirajo sredstva za dober namen. Od vsakega nakupa steklenke, ki bo na voljo na izbranih Petrol bencinskih servisih in eShopu, bo Petrol namenil donacijo 2,5 eur za program Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen programa je poskrbeti za nadarjene mlade športnike, ki zaradi različnih vzrokov nimajo dovolj sredstev za športno udejstvovanje.

Glassy Classy prvi korak za lepšo prihodnost
»Veseli nas, da se k iniciativi za svet brez plastike pridružuje vse več partnerjev. Svet lahko na bolje spremenimo le z lastnim zgledom in nakup steklenke Glassy Classy je lahko prvi korak v lepšo, čistejšo in bolj zdravo prihodnost,« je poudaril Iztok Seljak, konceptualni vodja projekta in guverner Distrikta 1912. Zaradi svoje dobrodelnosti projekt Glassy Classy uživa v podpori številnih športnikov, med njimi so ambasadorji Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Žan Kranjec, Žan Košir in drugi.