V projektu Teniško aktivni! je bila v FB pogovoru ta teden gostja teniška igralka Kaja Juvan. 20-letna Ljubljančanka se je na OP Avstralije uvrstila v tretje kolo, trenutno pa v deželi tam spodaj čaka ali bo uvrščena na turnir v Adelajdi.

“Viktorija je znova v krajšem lockdownu. Pripravljam se na naslednje turnirje. Lahko sem na klubu in v sobi. Zdaj čakam na naslednji turnir. Čakam, da nekatere igralke odpovejo nastop v Adelajdi. Če se to ne bo zgodilo pa se bom za nekaj dni vrnila domov in nato odšla v Lyon,” je o bližnji prihodnosti spregovorila Juvanova in se nato ozrla že malce nazaj: ”Poskušam na vse gledati pozitivno. Vesela sem, da sem prišla v tretje kolo. Odigrala sem nekaj dobrih tekem. Na koncu sicer nisem zmagala, ampak sem dobila dobro izkušnjo. Videla sem, da lahko igram tudi z najboljšimi in to je motivacija za prihodnost. Veselim se naslednjih tekem. Rada igram, rada se borim na igrišču.”

Simpatična in zgovorna Juvanova je spregovorila tudi o novem trenerju, o morebitnem nastopu na olimpijskih igrah, o tem, da še nikoli ni bila tako dolgo od doma, o napornem dvoboju drugega kola, ko je tudi bruhala in še marsikaj zanimivega.

Več pa v prispevku