Ljubljana, 22. december 2020 - V projektu Teniško aktivni! je bil šesti gost teniški igralec Blaž Rola. Ptujčan, ki že nekaj časa živi v Ljubljani, se je prav v teh dneh vrnil s kratkih priprav v Dubaju. Tam je treniral skupaj z Blažem Kavčičem in Blažem Trupejem.

Rola (155. ATP) je v pogovoru z Anžetom Bašljem veliko govoril o težavnem položaju teniških igralcev, ki so uvrščeni pod stotim mestom lestvice ATP: “Počasi zaključujem s pregledom stroškov za leto 2020. Pozitivno je, da nismo imeli stroškov potovanj, saj je večji del sezone odpadel. Po drugi strani pa je bilo manj prihodkov. ATP nam je sicer nekaj pomagal, a verjetno bodo vsi igralci okoli mojega rankinga nekje na pozitivni ničli. Še težje pa je igralcem pod 200. mestom. Oni igrajo dobesedno za preživetje. To je nek začaran krog, kjer se moraš odločati ali boš denar ob koncu leta dal na stran za življenje po tenisu ali pa ga boš vlagal v sebe, v svojo teniško kariero.” In Rola je pri 30-letih še vedno odločen, da lahko uresniči cilje, ki si jih je zadal na začetku kariere: ”Vem, da sem veliko vložil v svoj razvoj.  Ne samo finančno. Bilo je veliko odrekanja. Nesmiselno bi bilo, da se ne bi v naslednjih štirih, petih letih potrudil do sanjati svojih sanj. Mislim, da 150. mesto ne odraža moje kakovosti. To sem že dokazal v preteklosti. Zato tudi vsak dan treniram in komaj čakam na turnirje.” 

Rola bo v Avstralijo odpotoval na začetku januarja, februarja pa ga čakajo kvalifikacije za OP Avstralije. Tam je leta 2013 nastopil v drugem kolu glavnega turnirja.

Več pa na tej povezavi.