Slovenska ženska teniška reprezentanca danes začenja z letošnjimi nastopi v pokalu FED. V Luksemburgu sta poleg Slovenije v skupini B še Turčija in Poljska. Prvi dve reprezentanci bosta v soboto odigrali odločilni dvoboj za napredovanje v nadaljnje tekmovanje proti najboljšima reprezentancama iz skupine A (Srbija, Švedska, Luksemburg), tretjeuvrščena ekipa v skupini pa bo igrala za obstanek.

Za Slovenijo bo to tretji zaporedni nastop v 1. evroafriški skupini. Prvi tekmec Slovenije bo Turčija. To bo prvi medsebojni dvoboj. Prvo tekmo bo odigrala Kaja Juvan (123. WTA) , v drugem dvoboju pa bo zaigrala prva slovenska igralka Tamara Zidanšek (75. WTA). V igri dvojic sta prijavljeni Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Dekleta so v Luksemburg prišla v nedeljo, v teh dneh pa so imela tudi slavnostno večerjo. Nekaj nevšečnosti je imela samo Kaja Juvan, ki je prtljago dobila šele včeraj. “Na prizorišču smo opravili štiri treninge, punce pa so se že povsem privadile na nove okoliščine. Kar štiri od petih so namreč v Evropo prišle iz Avstralije. Veseli me, da ni nobenih poškodb, vzdušje je odlično. Igrišča so dokaj počasna, a smo se navadili tudi na to. Smo optimistični in upam, da bo šlo vse po načrtih,” je pred jutrišnjim začetkom dejal kapetan Andrej Kraševec, ki je reprezentanco prevzel leta 2015. Jutri se bo ekipi pridružil tudi častni predsednik Tenis Slovenije gospod Marko Umberger.

Urnik srečanj
- Sreda 5. februar (16.00)
Osrednje igrišče: Švedska - Luksemburg
Igrišče številka 1: Slovenija - Turčija
- Četrtek 6. februar (16.00)
Osrednje igrišče: Srbija - Luksemburg
Igrišče številka 1: Slovenija - Poljska
- Petek 7. februar (14.00)
Osrednje igrišče: Srbija - Švedska
Igrišče številka 1: Poljska - Turčija
- Sobota 8. februar (10.00)
Odločilni dvoboji za napredovanje in obstanek

Več informacij