Rokometaše Gorenja Velenja v soboto čaka nov obračun v domači Ligi NLB. Velenjčani so morali v prvem krogu priznati premoč rokometašem iz Škofje Loke, sedaj pa jih na prvi domači tekmi čaka nov težak preizkus. Pomerili se bodo z ekipo MRK Krka, ki je lansko sezono osvojila Superpokalni naslov.

Varovanci Romana Zarabca so rokometno sezono začeli z zmago proti ekipi iz Maribora. Odlično so odigrali v odločilnih minutah srečanja in tako prišli do prve zmage z rezultatom 27:25. Velenjčani in Krčani so se v lanski sezoni srečali trikrat, na vseh srečanjih so bili boljši rokometaši Gorenja. Nazadnje sta se ekipi pomerili v finalu Pokala Slovenije, kjer so se ose veselile naslova pokalnih prvakov s 24:20. Tekma bo zaradi zasedenosti Rdeče dvorane odigrana v športni dvorani Slovenj Gradec. Imetniki sezonskih vstopnic 2019/20 imajo prost vstop na tekmo.

Jernej Drobež, rokometaš Gorenja Velenja: "V soboto nas čaka težka tekma proti ekipi Krke, ki ima zelo kvalitetno ekipo, kar so dokazali tudi z zmago nad Mariborom v prvem krogu. Paziti moramo na njihovo hitro igro in se dovolj hitro vračati v obrambo. Od prve minute moramo igrati maksimalno in dati vse od sebe, da osvojimo dve točki."

2. krog (Liga NLB), 14. september, 17.00 (Športna dvorana Slovenj Gradec): GORENJE VELENJE : KRKA

Foto: RK GORENJE VELENJE


Nazaj