Maribor, 21. november 2017 - Še dva dni je do prvega vseslovenskega tekmovanja BODIFIT® Atlet, kjer je v ospredju premagovanje lastnih zmogljivosti s ciljem doseganja svojega fitnes ravnovesja. S filozofijo dogodka se strinja tudi nogometaš in kapetan ekipe NK Maribor Marcos Tavares.

Polfinalno tekmovanje BODIFIT® Atlet bo 22. novembra, s pričetkom ob 20. uri, potekalo v treh največjih športnih centrih BODIFIT, in sicer v Mariboru, Celju in Ljubljani. Tekmovalci bodo svoje zmogljivosti preverili pod nadzorom certificiranih fitnes inštruktorjev, preizkusili pa se bodo v sedmih vajah, ki skupaj sklenejo krog gibalnih sposobnosti kot so moč, vzdržljivost, koordinacija, agilnost in stabilnost.

Za pokušino se je v sedmih tekmovalnih vajah, in sicer: »long jump« – skok v daljino z mesta, »one leg squat« – počep na eni nogi, »pull-ups« – vzgibi vise, »sit and reach« – predklon sede, »bench press« – potisk s prsi, »dumbbell crucifix« – horizontalno zadrževanje in »cube sprint« – šprint v kocki, preizkusil nogometaš in kapetan ekipe NK Maribor Marcos Tavares. Sicer pa se lahko tekmovanja udeležijo članice in člani BODIFIT®-a ter vsi ostali aktivni rekreativci starejši od 15 let.

»Tekmovanje je primerno za vse, ki se ukvarjajo z rekreativno obliko fitnesa. Tovrstna vadba postaja vedno bolj priljubljena in večina vadečih zaradi pomanjkanja nadzora pri vadbi zanemarja osnovno poslanstvo fitnesa – ravnovesje,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in dodaja: »Biti v ravnovesju pomeni, da lahko v vsakodnevnem življenju premaguješ najrazličnejše osnovne gibalne obremenitve in vzorce brez večjih težav. Vsak, ki redno obiskuje organizirano vadbo, dlje časa, bi moral razvijati telo v smeri, da je tega sposoben.«

Po zaključenem polfinalnem tekmovanju BODIFIT® ATLET, se bodo najuspešnejše trojice moških in žensk iz Maribora, Celja in Ljubljane, pomerili še na finalnem tekmovanju, ki bo v okviru EUROFIT FEST-a - največjega fitnes dogodka v Sloveniji, ki bo 3. in 4. marca 2018 v Medvodah. Finalna zmagovalca, BODIFIT® Atleta, moške in ženske kategorije čaka bogat nagradni sklad.

Več informacij