Aljaž Bedene je s porazom v drugem kolu zaključil slovenske nastope v posamični konkurenci. V drugem kolu prvega turnirja za grand slam v tej sezoni je bil od njega boljši Latvijec Ernests Gulbis, trenutno 256. igralec na lestvici ATP. Latvojec je bil pred šestimi leti celo na 10. mestu, Bedeneta pa je premagal v treh nizih.

Gulbis se je na glavni turnir prebil po treh zmagah v kvalifikacijah. Tokrat je bil boljši v ključnih trenutkih dvoboja in po dveh urah in dvajsetih minutah igre slavil zmago s 7:5, 6:3 in 6:2. Gulbis mu je začetni udarec odvzel štirikrat (4:9), Bedene pa ni izkoristil nobene od osmih priložnosti za odvzem servisa tekmecu. “Danes sem imel ogromno priložnosti, vendar nisem izkoristil niti ene. Počutil sem se dobro, ampak se je poznalo, da sem imel v torek zelo dolg dvoboj. Zadovoljen sem s svojo igro, sploh glede na to, da mi igrišča v
Avstraliji ne ustrezajo. Jutri gremo domov, potem sem prijavljen v Montpellier, Rotterdam, Marseille, Indian Wells, Miami. Verjamem da bo letošnja sezona dobra,” je ob koncu turnirja dejal Bedene.

Slovenskih nastopov med posamezniki je tako konec, jutri pa bodo v ženskih dvojicah nastopile Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek in Katarina Srebotnik. Srebotnikova je bila v ženskih dvojicah na OP Avstralije kar trikrat v polfinalu igra v paru z Avstralko Monique Adamczak, Zidanškova z Marie Bouzkovo iz Češke, Jakupovičeva pa z Romunko Olarujevo.

Več informacij