V soboto, 4. decembra bo Rdeča dvorana ob 20.00, gostila derbi državnega prvenstva med domačim Gorenjem Velenjem in Celjem Pivovarno Laško. Za Velenjčane bo to šestnajsta tekma te sezone. Rokometaši Gorenja Velenja so v neverjetnem tempu tekem, odigrali so že deset tekem Lige NLB in pet tekem Lige Evropa, do konca tega leta pa jih čakajo še štiri izjemno pomembne tekme.

Ekipa, ki v povprečju šteje 24 let se trenutno nahaja na 5. mestu lestvice skupine C v Ligi Evropa in državnega prvenstva. Po dveh gostujočih tekmah se varovanci Zorana Jovičića vračajo na domače igrišče, kjer jih čakata dve zaporedni domači tekmi. Prvo bodo ose odigrale v soboto, 4. decembra proti edini neporaženi ekipi državnega prvenstva v tej sezoni, ekipi Celja Pivovarne Laško. Tri dni za tem pa jih čaka zadnja evropska tekma v letu 2021 proti švedskemu Sävehofu.

Tilen Sokolič, rokometaš Gorenja Velenja: ˝Na tekmo s Celjem se bomo dobro pripravili, vsi vemo da gre za derbi in kaj nam ta tekma pomeni. Celje je še edina neporažena ekipa te sezone, ampak mi imamo svoje načrte. Odigrati moramo taktično zrelo in potrpežljivo, čvrsto v obrambi in s čim več lahkimi zadetki. Želim si da bi bilo na tekmi čim več navijačev in da skupaj ustvarimo vzdušje kot si ga derbi zasluži.˝

Vstop v dvorano je možen ob upoštevanju PCT pogojev. Celoten izkupiček prodanih vstopnic, z vseh domačih tekem v mesecu decembru, bomo namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si in na vseh bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme.

11. krog Lige NLB, 4. december, 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 

Več informacij

Foto: RK GORENJE VELENJE