Za rokometaši Gorenja Velenja je težko gostovanje v 10. krogu Lige NLB pri RD Riko Ribnica. Na gostovanje v Ribnico so se črno-rumeni odpravili brez poškodovanih Matica Verdinka, Domna Tajnika in Petra Šiška. Po izjemno napetem obračunu so se po šestdesetih minutah, zmage z rezultatom 31:29 veselili domačini.

Tekmo je z zadetkom odprl Kenan Pajt in popeljal Velenjčane do vodstva z 1:0. Domačini so v 2. minuti izenačili, nato pa po napaki gostov povedli z 2:1. V 8. minuti so Ribničani povedli za dva. Aljaž Panjtar je v 11. minuti z zadetkom rezultat izenačil na 6:6. S hitrim protinapadom in zadetkom Aleksa Kavčiča so Velenjčani povedli s 7:6. Domačini niso popuščali, hitro se rezultat izenačili in povedli za zadetek. Tilen Sokolič je v 18. minuti postavil rezultat 9:9. Izenačen boj se je nadaljeval vse do konca prvega polčasa. Obramba Emirja Taletovića in zadetek Ibrahima Haseljića sta popeljala Velenjčane do vodstva po prvih tridesetih minutah. Rezultat prvega polčasa je bil 14:15.

Domačini so z zadetkom rezultat izenačili na 15:15. Velenjčani so hitro spet povedli, Tilen Sokolič pa je v 34. minuti vodstvo povečal na tri. Ribničani se niso predali, v 46. minuti so izenačili, minuto kasneje pa povedli z minimalno razliko. Domačini so izkoristili razpoloženega vratarja in v 53. minuti povedli za štiri zadetke. Štiri minute pred koncem tekme so domačini povedli za 5 zadetkov. Z zadetkom je vodstvo zmanjšal Jernej Drobež. Zadnji zadetek na tekmi je dosegel Matic Ravnikar in postavil končni rezultat 31:29.

Varovanci Zorana Jovičića se bodo v ponedeljek odpravili v Francijo, kjer jih čaka nova tekma Lige Evropa proti francoskemu PAUC HANDBALL. Tekma 4. kroga se bo odigrala v torek, 23. novembra ob 20.45 z neposrednim prenosom na ARENA SPORT1.

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: ˝Spremljali smo dokaj izenačen prvi polčas. V drugem smo stopili na plin ter se nato nenadoma ugasnili. Ribnica je to izkoristila, V zadnjih 15 minutah so nam naredili delni zid, ki ga nismo mogli izničiti, zato so zasluženo slavili"

10. krog Lige NLB, 20. november, 19.00 (ŠC Ribnica)
RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJE 31:29 (14:15)

RK GORENJE VELENJE: Verboten, Panjtar (3 obrambe), Taletović (8 obramb), Haseljić (3), Pajt (2), Velić, Starc, Miklavčič (1), Drobež (1), Sokolič (9), Grmšek (1), Jovičić (4), Mlivić, Predović, Kavčič (6), Ravnikar (1)

FOTO: RD RIKO RIBNICA