22. aprila so se naši Risi odpravili v Budimpešto. Žal se je pa za naše Rise začel neuspešen boj za uvrstitev med elito svetovnega hokeja. S Poljaki in Britanci so bili neuspešni.

Ker reprezentanci spadata v krog favoritov za napredovanje v elitni razred svetovnega hokeja, je bil obračun pod drobnogledom tudi v slovenskem taboru, kakovost in moč obeh ekip pa sta z razlogom povzročili dodatne skrbi v strokovnem vodstvu Risov, posebno po velikem spodrsljaju z Britanci in močno načeti samozavesti. Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila tudi drugo tekmo na "drugoligaškem" svetovnem prvenstvu. Poljska je bila močnejša s 4:2, tako da rise presenetljivo čaka le še boj za obstanek.

Jan Muršak: »Začetek je res vse prej kot pa to, kar smo pričakovali in si želeli. Spremljam fante na Šport TV in ne igrajo slabo, ampak zelo težko dosegamo zadetke. Priložnosti imamo več kot dovolj. Jaz verjamem, da se bomo pobrali in da naša najboljša igra šele prihaja.«

Reprezentančni zbor je bil uspešno opravljen in Žiga Pance je imel pred začetkom tekmovanja drugačna pričakovanja: »Zagotovo je to tekmovanje korak nazaj. Ampak tekme bodo vse prej kot lahke. Ekipe reprezentanc skupaj igrajo že dolgo, to se zelo pozna. Igrati bomo morali disciplinirano in si pomagati. Vsak igralec ima svojo vlogo, vsak ve zase kaj je njegova odgovornost. Moja je, da dobro držim potek igre. Nosilci, ki so bili na OI žal manjkajo ampak mladi val je dobrodošel. Tudi za njih so to dragocene izkušnje. Mogoče nam še manjka kakšen treninga ali dva, da bomo res dobro uigrani. S fanti se poznamo že leta in to ne bo problem. Tudi vse rošade med igralci med napadi … mislim, da bomo hitro v ritmu.«

Rok Tičar pa je kar dobro predvideval kaj jih čaka na Madžarskem: »Ja, mi smo tisti, ki imamo tarčo na hrbtu. Vsi nas bodo želeli premagat in vsi igrajo dober hokej. Zato bomo morali biti pametnejši. Ne bomo se smeli pustiti sprovocirati. Igrati bomo morali svoj hokej, z visokim tempom in brez podcenjevanja od prve minute. To je recept, ki nam lahko pride zelo prav in na ta način lahko preskočimo vsako oviro.« Kako se bo odvilo, bomo videli v naslednji tekmi, prenosi na Šport TV.


Nazaj