Po tem, ko je selektor slovenske moške hokejske reprezentance Kari Savolainen opravil še zadnje priprave na za svetovno prvenstvo Divizije I-A, je razkril tudi seznam igralcev, ki so že odpotovali na Dunaj. Proti Avstriji v četrtek igrajo še zadnjo prijateljsko tekmo. 22. aprila pa se začenja boj za uvrstitev med elito svetovnega hokeja.

Seznam igralcev, ki bodo odpotovali na Madžarsko, se do začetka svetovnega prvenstva lahko še spremeni glede na klubske obveznosti štirih kandidatov za reprezentanco, ki trenutno še igrajo ligaška tekmovanja v tujini – Sabahudina Kovačeviča, Matica Podlipnika, Klemena Pretnarja in Jurija Repeta. Prenose tekem bomo spremljali na Šport TV.

Lansko leto so naše Rise podprli tudi znani obrazi in tokrat ne bo nič drugače. Fantje -  Grega Skočir (Big Foot Mama), Goran Breščanski (pevec skupine Sausages), Miran Miki Vlahovič (Victory), Mark Vlahovič (sin Mirana in hokejist),  Robert Pečnik Pečo (radijec in voditelj), Martin Janežič Buco (glasbenik), Tadej Bricelj (voditelj), Miha Deželak (voditelj na Radiu 1), Tilen Grah (mister Slovenije), ponovno navijajo za ledeni šport in dosežek, ki si ga želimo vsi – uvrstitev v elito svetovnega hokeja.