Rokometaši Gorenja Velenja so se na tekmi 3. kroga skupine C v Ligi Evropa slavili proti ekipi Našic z rezultatom 34:28. Po odlični igri so se varovanci Zorana Jovičića veselili prvih dveh točk v evropskem tekmovanju. Velenjčani so v torek, 16. novembra v Rdeči dvorani gostili hrvaške podprvake, RK Nexe Našice. Po dveh zaporednih porazih so se črno-rumeni v tekmo podali z željo po zmagi.

Z zadetkom je tekmo odprl Timotej Grmšek in postavil rezultat 1:0. Matic Verdinek je z dvema zaporednima zadetkoma popeljal ose do dveh zadetkov prednosti. Gostje niso popustili, v 13. minuti so povedli z minimalno razliko. To je bilo edino vodstvo gostov iz Našic na tekmi. Ose niso dovolile, da bi se hrvati odcepili, po štirih zaporednih zadetki so povedle z rezultatom 14:10. Z zadetkom Domna Tajnika v zadnji sekundi sta ekipi na odmor odšli z rezultatom 19:14 v korist domačinov.

Tudi v drugi polčas so Velenjčani vstopili zbrano in borbeno. Ekipa iz Našic ni mogla ustaviti razpoloženih Velenjčanov, ki so znale izkoristili obrambe Aljaža Panjtarja. V 45. minuti je Branko Predović z zadetkom povečal prednost na šest zadetkov. Enej Slatinek Jovičić je v 50. minuti postavil največjo prednost na tekmi (+7). Ibrahim Haseljić je z zadnjim zadetkom na tekmi postavil končni rezultat tekme 3. kroga skupine C. Velenjčani so se po borbeni šestdesetih minutah zasluženo veselili zmage.

Najboljši strelec domače ekipe je bil s šestimi zadetki Timotej Grmšek, s petimi sta mu sledila Domen Tajnik in Branko Predović. Odličen je bil v vratih Aljaž Panjtar, ki je zbral 19 obramb.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: ˝Najprej bi se zahvalil na korektni in fer igri. Mi se poznamo že zelo dolgo, med nami ni skrivnosti. Mislim, da smo danes več kot zasluženo zmagali favorizirano ekipo Našic. pokazali smo dobro obrambi in boljši napad. In na koncu zasluženo slavili.˝

Timotej Grmšek, igralec Gorenja Velenja: ˝Občutki so fantastični, zelo smo veseli današnje zmage. Na to tekmo smo se zelo dobro pripravljali in menim da smo igrali zelo dobro tako v napadu kot obrambi. Presrečni smo, da smo danes slavili.˝

3. krog Lige Evropa, 16. november, 18.45 (Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK NEXE NAŠICE 34:28 (19:14)

RK GORENJE VELENJE: Panjtar (19 obramb), Taletović, Haseljić (4), Tajnik (5), Pajt (3), Velić, Sarc, Miklavčič, Drobež (1), Sokolič (4), Verdinek (2), Grmšek (6), Jovičić (3), Mlivić, Predović (5), Kavčič(1)

Foto: RK GORENJE VELENJE