3. maj 2021 - Slovenska rokometna reprezentanca je v preteklem kvalifikacijskem ciklu prišla do izkupička dveh zmag in enega poraza ter se s tem kot vodilna v svoji skupini zanesljivo uvrstila na evropsko prvenstvo prihodnje leto. Doseženih 95 golov na treh tekmah pa pomeni tudi 2.850,00 evrov sponzorskih sredstev, ki jih bo OMV Slovenija ob zaključku platinastega sponzorskega sodelovanja namenil Rokometni zvezi Slovenije za razvoj mladih slovenskih rokometašev.

Cilj pred začetkom kvalifikacijskih tekem proti Turčiji in Poljski je bila potrditev uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki ga bosta januarja 2022 gostili Madžarska in Slovaška. Slovenska reprezentanca, v kateri je selektor Ljubomir Vranješ ponudil priložnost tudi več mladim rokometašem, je pokazala dobre predstave in si priigrala dve zmagi proti Turčiji.

Dodatno motivacijo v zadnjem kvalifikacijskem ciklu je zagotovo predstavljala tudi akcija družbe OMV Slovenija, ki je že pred začetkom cikla napovedala, da bo za vsak dosežen gol na treh kvalifikacijskih tekmah za mlade slovenske rokometaše namenila 30 evrov dodatnih sponzorskih sredstev. Slovenski reprezentanti so dosegli skupno 95 golov, kar pomeni, da so s tem svojim naslednikom, mladim slovenskim rokometašem, priigrali 2.850,00 evrov dodatnih finančnih sredstev. Slovenska mladinska reprezentanca je leta 2018 postala evropski prvak, k podobnim uspehom pa krovna rokometna zveza stremi tudi v prihodnje. OMV Slovenija pa bo z dodatnimi sredstvi ob zaključku sponzorstva pomagal ambicioznim mladim športnikom pri njihovem razvoju športnih karier in osebnosti.

»Izjemno smo veseli, da smo si zagotovili nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Slovenija spada na največja tekmovanja. Akcija, ki jo je pripravil OMV Slovenija, pa nas je zagotovo še dodatno motivirala. Obenem je to primer izjemnega sporočila ob zaključku sponzorskega sodelovanja, do katerega je prišlo s koncem tega kvalifikacijskega ciklusa. Za njihov dodatni vložek, ki k delu in prizadevanjem za napredek spodbuja mlade rokometaše, se jim iskreno zahvaljujemo. Mlade rokometaše želimo razvijati in na koncu uspešno vključevati v članski pogon,« je akcijo in doprinos OMV Slovenija po zadnji kvalifikacijski tekmi opisal Franjo Bobinac, predsednik RZS.

»Z Rokometno zvezo Slovenije smo uspešno sodelovali zadnja tri leta in pol ter živeli vrednote, ki so nam skupne. Zato smo ob zaključku kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, kar hkrati predstavlja tudi zaključek našega sponzorstva rokometni zvezi, želeli sodelovanje ovekovečiti z nekoliko drugačno aktivacijo. Tako kot kvalifikacije odpirajo novo priložnost za vrhunski rezultat reprezentance, želimo, da nove priložnosti doživijo tudi mladi slovenski rokometaši. Zato smo nekaj dodatnih sredstev namenili njim. Le z njimi se bomo namreč lahko tudi v prihodnje veselili uspehov slovenskega rokometa,« poudarja Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija.

Rokometna zveza Slovenije se družbi OMV Slovenija zahvaljuje za sponzorsko sodelovanje in njihov doprinos k razvoju slovenskega rokometa. Slovenska rokometna reprezentanca bo januarja 2022 nastopila na svojem trinajstem evropskem prvenstvu, ki ga bosta med 13. in 30. januarjem 2022 gostili Madžarska in Slovaška.