Tokrat samo zmaga nekaj pomeni, saj so si Velenjčani s porazom proti Trimu nekoliko otežili pot do osvojitve zastavljenega cilja, ki pa je uvrstitev v ligo prvakov. Odločala bo igra v obrambi, Gorenje pa bo moralo kljub težavam s poškodbami – že dlje časa je poškodovan Pavel Bashkin, težave pa imajo tudi Boštjan Kavaš (rame), Branko Bedekovič (hrbet) in kapetan Sebastjan Sovič (prepone) – moralo odigrati bistveno bolj borbeno, čvrsto in nepopustljivo, kot v zadnjih dveh krogih, v katerih so dovolili nasprotniku, da prerešeta njihovo mrežo. Več zbranosti in samozavesti pa bo potrebne tudi v napadu, kjer morajo predvsem dvigniti raven realizacije, ki je bila proti Celju katastrofalno nizka, le 33-odstotna.

Miro Požun, trener Gorenja pravi, da se vsi zavedajo, da porazi tudi za naprej ne prinašajo nič kaj dobrega. »V ponedeljek dopoldan smo imeli kondicijski trening, popoldan pa že pričnemo trenirati z žogo. Na nasprotnika se bomo maksimalno pripravljali. V rednem delu smo s primorsko ekipo že imeli smolo, saj smo v Rdeči dvorani izgubili. Vemo pa, da bo poraz s Cimosom nas precej oddaljil od zastavljenega cilja.«

Sebastjan Sovič, kapetan ekipe pravi, da kljub dvema zaporednima porazoma še imajo dovolj energije in optimizma za nadaljevanje. »V ekipi imamo kar nekaj problemov z manjšimi poškodbami. Niso vidne večje poškodbe, vendar se pozna, kar pa ne sme biti poglavitni razlog za naše poraze. V letošnji sezoni imamo dolgo klop, tudi kondicijsko smo dovolj dobro pripravljeni. Zavedamo se, da je bila na zadnjih tekmah naša šibka točka obramba. Upam, da bo v nadaljevanju končnice boljša in izpopolnjena obramba naš ključ do uspeha. »