Že dve uri po prihodu so imele starejše deklice na sporedu tri tekme. V njihovi igri se je poznala utrujenost vseeno pa so nastopile borbeno in tekmovalno. Najbolje so se držale v zadnji tekmi proti Celju, žal pa so vse tekme zgubile ter s tem zapravile možnost za nadaljevanje turnirja. Kadetinje so imele prvi dan le eno tekmo, ki so jo prepričljivo dobile. Zato pa je bil naslednji dan napornejši. Odigrale so tri tekme in končni rezultat je šel po nekakšnem zaporedju. Najprej zmaga nato izenačenje in sledil je še grenak poraz. Vseeno so v vse tekme stopile borbeno, na parketu je bilo moč zaznati ogromno tekmovalnega duha in pa željo po zmagi. Res je, da se dekleta niso uvrstila najvišje, zato pa je bil ta turnir za njih zelo pozitivna izkušnja. Imele so priložnost spoznati ekipe in njihov način igranja, to jim bo vsekakor v korist pri nadaljevanju državnega prvenstva. Kako je tekmovanje potekalo in kakšne so bile posamezne tekme si preberite v spodnjih vrsticah.


BALATON HANDBALL CUP – 22. 3. 2008
Danes so se starejše deklice in kadetinje borile na Madžarskem. Pot do Veszprema, enega izmed prestolnic rokometa v naši sosednji državi, je bila kar dolga, vsekakor so bila dekleta po šest urni vožnji precej utrujena. Kljub vsemu so dale na parketu od sebe vse moči kar so jih še premogle. Starejše deklice varovanca Danila Kovačiča so odigrale tri tekme, polčas pa je trajal petnajst minut. Prvi dve tekmi so starejše deklice odigrale sicer precej borbeno a v njihovi igri je bilo čutiti precej nezbranosti in nihanj. S tem se je strinjal tudi njihov trener Danilo Kovačič: «Dekleta niso vajena turnirskega nastopanja, kar se je danes tudi pokazalo. Na začetku so bila precej zmedena, videlo se je da so v igro stopile s strahom. V prvi tekmi nam je bilo dodeljenih za kar 18 minut izključitev, kar je več kot traja en polčas. Nasprotnice pa so dve minutno kazen dobile le enkrat.« Zadnja tekma, ki so jo starejše deklice odigrale proti večnim rivalom – Celje celjske mesnine, je bila za odtenek boljša. Dekleta so igrala dosti bolj borbeno in tekmovalno. »S tretjo tekmo sem izjemo zadovoljen, ko smo že pričakovali visok poraz zaradi utrujenosti se je stanje obrnilo. Dekleta so zaigrala zares dobro. Žal mi je, da takšne igre niso pokazale že prej, saj so z nezbranostjo zapravile možnost za napredovanje v polfinale. Prej so nepravočasno reagirale na nasprotnice v obrambi, v zadnji tekmi pa so ravno v tem blestele. Škoda je, ker je bilo v napadu preveč tehničnih napak, ob slabem zaključevanju strelov pa smo prvo tekmo zaključili z rezultatom 16:10, razlika je bila prevelika.« Besede trenerja pa je potrdila tudi ne napisana kapetanka moštva Nastja Krejan: «V naših igrah je definitivno bilo preveč tehničnih napak, prvi dve tekmi smo odigrale zelo slabo, tretja pa je bila pravo nasprotje. Vesela sem, da nam je proti Celju uspelo igrati zbrano in motivirano. Žal je na koncu zmanjkalo časa in tekmo smo izgubile za en gol. Igrati bi morale bolj borbeno in prepričljivo. V obrambi je bilo premalo gibanja, žogo bi si morale bolje in hitreje podajati. Več pozornosti bi morale nameniti vratarki, saj smo zaradi tega, ker nismo opazile katere strele brani, izgubile preveč stoodstotnih priložnosti. Vsekakor je bilo tudi preveč nepotrebnih izključitev za dve minuti.

Velenje : Wuppertal 10:16
Ismaning : Velenje 12 : 11
Velenje : Celjske mesnine 12:13

Na vroč in ogret parket so danes stopile tudi kadetinje, ki jih uspešno trenira Snežana Rodič. Za danes so imele na sporedu le eno tekmo, ki so jo tudi uspešno izvedle. Jutri pa jih čaka dolg in naporen dan. Že zjutraj se bodo pomerile z nemško ekipo TSG Benrath ter z domačinkami, ekipo Obudai Goldberger SE. Dekleta morajo dobiti vsaj eno od teh dveh tekem, da se uvrstijo v polfinale. Snežana Rodić je z igro svojih varovank zelo zadovoljna: »Dobro smo pričele v obrambi, v sedmi minuti je bil rezultat 5:1, kar je dekletom sigurno dvignilo samozavest. Skozi celoten prvi del smo blestele z dobrimi protinapadi, polčas se je zaključil z rezultatom 7:7, opaziti je bilo rahel padec v igri. K sreči pa smo drugi polčas začele zelo dobro, napravile smo razliko, ki smo jo držale do konca tekme. Zmago so dekleta dosegla predvsem z borbo, bile so tudi tehnično bolj izpopolnjene, kar pa ne pomeni, da so bile nasprotnice slabe. Nasprotno, skozi celotno tekmo je bilo moč spremljati zelo napet dvoboj. A konec je bil z rezultatom 18:14 naš.« Na tekmi se je danes z osmimi zadetki najbolje odrezala Nives Fatkić, ki je o tekmi povedala: »Žal smo zapravile preveč stoodstotnih priložnosti, tega si jutri ne smemo dovoliti. Danes bi nas lahko ravno ta napaka pokopala, obramba je bila dobra, napad bi lahko bil še hitrejši in bolj zbran. Sprva sno bile malo zmedene a na srečo se je na koncu vse dobro izšlo.«

Velenje : Winnenden 18:14

KADETINJAM ZA POLFINALE ZMANJKALO MOČI 23. 3. 2008
V madžarskem Veszpremu je danes ponovno »dogajalo«. Rokometno vzdušje je bilo v največji športni dvorani v tem mestu na vrhuncu. Dekletom je bilo vse skupaj zelo všeč, vse skupaj so poudarile, da je bil turnir za njih izjemno pozitivna izkušnja. Spoznale so mnogo različnih ekip, njihov način igranja, pristop k igri in pa tudi malo drugačen način sojenja kot so ga vajene. Najbolj pa jih veseli dejstvo, da so tukaj pridobile dosti izkušenj za nadaljevanje državnega prvenstva. Snežana Rodić, trenerka kadetinj je dodala tudi, da je petnjast minut zelo težko igrati, saj, ko so dekletom nasprotnice ušle na tri gole razlike jih je bilo precej težko ujeti. Prvo tekmo so kadetinje odigrale z nemško ekipo TSG Benrath, ki so jo tudi prepričljivo dobile. Končni rezultat je bil kar 19:4 za mlade nadebudne Velenjčanke. Na tekmi je z atraktivnimi asistencami blestela Nives Fatkić, gole pa je brez problema »zabijala« Iris Guberinić. Priložnost so dobile tudi mlajše igralke, ki so se tudi odlično odrezale.

Drugo tekmo so kadetinje odigrale z domačim moštvom Obudai Goldberger SE. Na parketu je bilo moč zaznati veliko borbenosti in tekmovalosti. Dekleta so se borila do zadnjega trenutka, moči pa so se na koncu enakomerno porazdelile. Končni rezultat je bil 12:12. Nela Halilović igralka na desnem krilu je o koncu tekme povedala: »To ni bil moj prvi turnir, bil je pa najbolj zanimiv. Tekme so bile dobro organizirane in vse je potekalo kot je treba. Všeč mi je, da smo spoznale toliko različnih ekip in si s tem pridobile tudi ogromno izkušenj. Nasprotnice so bile vedno premagljive, najbolj mi je žal tekme proti Goldbergu, saj vem, da bi lahko zmagale. Na koncu so nam malce pošle moči, kar se je poznalo tudi na rezultatu zadnje tekme.«

Na tretji tekmi pa so moči merile z nemškim SC Magdeburgom, začele so precej obetavno a v drugem polčasu so se baterije tako rekoč izpraznile in Nemke so prišle na razliko štirih golov, ki so jo proti koncu le še povečevale. Rezultat je bil tako 19:12 za Nemke, ta tekma pa je bila tudi odločilnega pomena za nadaljevanja turnirja, žal pa je dekletom spodletelo. Tako se v polfinale niso uvrstile. Neva Kumer, starejša deklica, pa je še dodala, da so vse tekme odigrale zelo dobro in da so bile vse nasprotnice vedno premagljive.

tekst in foto: Saša Kotnik