Discovery je s Fédération Française de Tennis (FFT) sklenil nov sporazum, s katerim bo še nadaljnjih pet let (z začetkom naslednje leto) omogočal milijonom oboževalcev tenisa po celi Evropi, da bodo prek njegovih platform lahko uživali v prenosu dogajanja na Odprtem prvenstvu Francije. Nov sporazum je partnerstvo, ki ga ima Eurosport z Roland Garrosom podaljšalo že na več kot 35 let, saj turnir prenaša vse od leta 1989. Za Discovery so takšna dolgoročna partnerstva pomembna, saj omogočajo vse boljše sodelovanje, kar za gledalce pomeni vse boljšo vsebino.

Sporazum sicer Discoveryju omogoča prenose na vseh svojih platformah. Od lanskega leta je to tudi platforma za pretočne vsebine Discovery+. Že letos so Roland Garros prvič prek nove platforme lahko spremljali na Danskem, Finskem, Norveškem, Švedskem in v Italiji, s čimer si Discovery prizadeva tenis približati čim večjemu številu gledalcev. Discovery+ v Sloveniji trenutno še ni na voljo, vendar je na seznamu za širitev.

Kot je povedal Andrew Georgiou, predsednik, Eurosport in Global Sports Rights & Sports Marketing Services (na fotografiji podpisa sporazuma skrajno levo): “Naš odnos z Roland Garrosom traja že vrsto let in v tem času smo kot dober partner FFT-ja redno skrbeli za čedalje več gledalstva.”

“Naši prenosi prepoznano dosegajo najširše občinstvo, ker združujemo največjo strokovnost in najinovativnejšo tehnologijo. S prizadevanjem za dolgoročno partnerstvo s FFT-jem bomo še naprej prinašali najbolj kakovosten tenis milijonom oboževalcev po Evropi.”

Letos je imel zaradi digitalnih platform Roland Garros v Evropi že večje občinstvo. Eurosport je v prvih osmih dneh zabeležil večje občinstvo v več državah, med drugim na Poljskem (+122 %), v Španiji (+58 %), Rusiji (+35 %), Združenem kraljestvu (+24 %), Italiji (+23 %) in na Nizozemskem (+12 %).
 


Nazaj