Še pred začetkom glavnega teniškega dogodka leta v Sloveniji, je bilo v Portorožu odprto prvenstva zavarovalnice Sava za člane, kjer sta se v finalu pomerila reprezentanta za Davisov pokal, Tom Kočevar Dešman in študent univerze Baylor iz Waca v ZDA Sven Lah. V precej izenačenem dvoboju so na koncu prevladale izkušnje 29-letnega Kočevar Dešmana, ki je v nekaj pomembnih točkah ostal zbran in miren, med tem ko je študent financ in matematike v dvoboju nekajkrat reagiral preuranjeno in tako s porazom zapisal unovčljive izkušnje za prihodnje. Polfinalista sta bila Mike Urbanija in argentinski Slovenec ter hkrati novi član slovenske reprezentance Tomas Lipovšek Puches.

Finale OP Zavarovalnica Sava, člani: Tom Kočevar Dešman – Sven Lah 6:4, 6:3

V prihajajočem tednu bo v Portorožu nekaj odličnih teniških igralcev tekmovalo na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open z nagradnim skladom 50 000 ameriških dolarjev. Prvi nosilec bo najboljši Slovenec Aljaž Bedene, tretji pa Blaž Rola. Potem, ko je bilo znano, da bo vabilo prejel, lanski junak tekme za Davisov pokal proti Turčiji, Nik Razboršek, se je zadnji razpletlo v prid ostalim reprezentantom. Selektor Miha Mlakar in Tenis Slovenija sta se odločila, da preostale tri vabila podelijo Kočevar Dešmanu, Lahu in Mikeu Urbaniji.

Še sedmi Slovenec, 18-letni Filip Jeff Planinšek, sin smučarskega trenerja Urbana Planinška, pa bo svoje znanje in nekaj sreče poiskal v kvalifikacijah, kjer po novih pravilih nastopajo le štirje igralci. Zmaga že pomeni uvrstitev v glavni del turnirja. Kvalifikacijski boji se bodo začeli v ponedeljek ob 10. uri. Prvi delovni dan v tednu bo na sporedu tudi 12 obračunov uvodnega kroga glavnega turnirja.

Prvi medijski dan z novinarsko konferenco bo v ponedeljek, 12. avgusta ob 13. uri v koktajl baru Alaya, kjer bosta tudi najboljša slovenska teniška igralca, Aljaž Bedene in Blaž Rola.


Prenesi