Slovenska teniška reprezentanca se bo v okviru druge evroafriške skupine, v obračunu za obstanek, pomerila s Turčijo. Dvoboj bo na peščenih igriščih centra Marina SR, v soboto in nedeljo, 7. in 8. aprila 2018.

Športni center Marina SR je tradicionalna in znana lokacija teniških dogodkov, še posebej je v ospredju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki se igra na trdi podlagi, a tudi peščena igrišča imajo za seboj številne izjemne teniške dogodke. Prav slovenska reprezentanca je pred tremi leti igrala proti Izraelu v prvi evroafriški skupini in izgubila z 2:3, tokrat pa bo v začetku meseca aprila nasprotnik, ki ga je potrebno premagati. Slovenija je v prvem krogu februarja v izenačeni tekmi z 2:3 klonila proti Poljski, zato se bodo vsi poraženci uvodnih dvobojev med seboj pomerili in odločili, kdo bo v prihodnji sezoni nadaljeval na tem nivoju ali izpadel v 3. evroafriško skupino oziroma četrti nivo svetovnega ekipnega tenisa.

Turčija je v prvem krogu gostovala v Harareju, kjer jo je domača reprezentanca Zimbabveja porazila s 3:1, a so bili vsi dvoboji sila izenačeni. Turški tenis, tako v svetu, kot tudi v Turčiji, nima večjega pomena, a sta trenutno gonilni sili ekipe dva mlada igralca, ki lahko presenetita marsikoga. Vodilni turški igralec je 22 letni Cem Ilkel (272.ATP) in 21 letni Altuk Celikbilek (407.). Turčija je lani izgubila uvodno tekmo proti Švedski, v boju za obstanek pa po pravi bitki v gosteh premagala Ciper. Tudi leta 2016 so se Turki rešili na zadnji tekmi, kjer so s 3:2 premagali Bolgarijo. Zagotovo Turkom ne diši gostovanje v Sloveniji, kjer bodo temperature nekoliko nižje kot v Turčiji, a so glede na rezultate zadnjih sezon vajeni stalnih bitk za obstanek.

Kapetan slovenske reprezentance Miha Mlakar bo skušal zbrati najboljše igralce, seveda je edini cilj obračuna – slovenska zmaga. Sobotne tekme (7.4.) se bo začele ob 10. uri, nedeljske (8.4.) pa ob 11-ih.

www.tenis-slovenija.si