Najboljše smučarske letalce na svetu je v Planici v štirih dneh letos občudovalo in bodrilo več kot 62 tisoč obiskovalcev. S slavjem Ryoyuja Kobayashija se je končala jubilejna 40. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. S soncem obsijana dolina pod Poncami se je znova izkazala kot odlična gostiteljica zaključnih bojev in zagotovo bo tako tudi prihodnje leto.

Nemogoče je, da bi obiskovalci (in televizijski gledalci) v teh dneh ne opazili roza izdelkov, z modro pisavo. Ne le zmagoslavje, veselje beline in skokov – tudi prepoznavna roza barva Manner je že dolga leta spremljevalka smučarskih skokov pod Poncami. Četrtek je bil, tako kot vsa leta doslej, rezerviran za otroke, ki so prišli navijat za svoje favorite. Trening in kvalifikacije so si, kot vsako leto, ogledali tudi otroci, ki so letos zmagali v državnem prvenstvu šolskih tekmovanj v smučarskih skokih Skoči z nami. Vsak od osmih državnih prvakov je namreč v Planico za nagrado lahko povabil tudi cel avtobus svojih sošolcev, vsi skupaj pa so goreče navijali za slovenske skakalce. Opremljeni so bili s prepoznavnimi roza ruticami, ki jim jih je podarilo podjetje Manner, sicer podpornik projekta Skoči z nami in skokov v Planici.

Tako na tribuni ob planiški velikanki kot v VIP šotoru so za zadostne količine energije obiskovalcev skrbele prikupne Mannerjeve hostese, ki so obiskovalcem delile slastne Mannerjeve napolitanke. Planice se je kot gostitelj in pokrovitelj že petnajsto leto zapored udeležil tudi Alexander Lipovšek, direktor Mannerja za jugovzhodno Evropo, ki je ob koncu tekmovanja zmagovalcem tudi podelil pokale. Sončno vreme je pozdravilo tudi neverjetno obletnico letalnice bratov Gorišek, ki že kar 50 let sprejema obiskovalce in skakalce. Prvi polet na letalnici je 6. marca 1969 opravil Miro Oman, 21. marca pa so na njej izpeljali prvo uradno tekmovanje.