Slovenska teniška reprezentanca je v okviru 1. evroafriške skupine Pokala Federacij z 1:2 izgubila proti Hrvaški. V skupini C, v Talinu je edino točko za Slovenijo priigrala Tamara Zidanšek, žal je izgubila Kaja Juvan kot tudi dvojica Zidanšek, Potočnik.

Kaja Juvan se je soočila z leto dni starejšo Leo Bošković, ki je bila lani med 20-imi najboljšimi mladinkami na svetu. Prvi dvoboj v karieri obeh igralk je bolje začela Hrvatica, ki je kar trikrat odvzela servis Juvanovi in prvi niz dobila s 6:2. Tudi v drugem je bolje kazalo Boškovićevi, a je pri prednosti s 4:2 Kaja Juvan stisnila zobe, dobila štiri zaporedne igre in drugi niz za izenačenje. V tretjem odločilnem nizu je Boškovićeva odločno napadla in imela izjemen izkoristek začetnega udarca, tudi drugega, skupno pa je ponovno trikrat odvzela servis Juvanovi. V skupnem številu osvojenih točk je bila Hrvatica boljša s 93:78.

V drugem dvoboju posameznic je prva slovenska igralka Tamara Zidanšek (178.) zelo hitro stvari postavila na svoje mesto. V obračunu proti Teni Lukas (320.), ki je sicer zadela 4 ase, je bil pritisk Slovenke na njen drugi servis prevelik. Hrvatica je imel slab izkoristek začetnega udarca (prvi 61%, drugi 21%), med tem ko je Tamara izkoristila šest priložnosti za brejk in skupaj osvojila 17 točk več.

V igri dvojic sta nastopili Tamara Zidanšek in Nina Potočnik, a se žal nista resneje vključili za morebitno presenečenje. Pri hrvaški dvojici je prevladovala Daria Jurak, 53. igralka na svetu med dvojicami. Hrvaška dvojica je petkrat uspela odvzeti servis Slovenkama, našima je to uspelo le enkrat.

Po porazu je kapetan Andrej Kraševec povzel današnji obračun: »Kaja si je žal v prvem nizu malce poškodovala gleženj, ki jo je oviral  v nadaljevanju dvoboja. Tamara je odigrala vrhunsko in nasprotnici ni pustila nobenih možnosti za zmago.  V dvojicah pa sta bili Hrvatici enostavno boljši. Tamara in Nina sta imeli nekaj priložnosti v drugem nizu, ki jih žal nista izkoristili. Zagotovo pa se pozna, da je Daria Jurak 53. na lestvici WTA dvojic.«

V drugem dvoboju skupine C je Švedska premagala Madžarsko z 2:1, a so Švedinje slavile zmago že po dveh igrah posameznic. Zaradi morebitnega kroga reprezentanc z enakim številom zmag, se v vsakem primeru, v skupinskem delu tekmovanja igra tudi igra dvojic.

Pokal Federacij, Talin, Estonija, 7. – 10. februar 2018
Skupina C: SLOVENIJA – HRVAŠKA 1:2
Kaja Juvan – Lea Bošković 2:6, 6:4, 2:6
Tamara Zidanšek – Tena Lukas 6:3, 6:1
Zidanšek, Potočnik – Jurak, Lukas 1:6, 3:6