Slovenska teniška reprezentanca, ki jo v petek (11:30) in v soboto (9:30) čaka obračun 2. Evro-afriške skupine Davisovega pokala proti Egiptu, je uvodni dan izkoristila za trening in novinarsko konferenco pred egiptovskimi mediji.

El Gezira sporting club je prizorišče teniškega obračuna v katerem Slovenija velja za favorita. Stadion sicer sprejme 1500 gledalcev, domači organizatorji pa pričakujejo nekje med 500 in 600 obiskovalcev, ki bodo stiskali pesti za domače igralce. Slovensko reprezentanco sestavljajo Aljaž Bedene, Blaž Rola, Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman in argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches, ki je med vsemi našimi najvišje uvrščen v konkurenci dvojic. Kapetan ekipe oziroma selektor je Miha Mlakar, njegov pomočnik je Andraž Bedene, na treningih in pripravi pomaga Jakob Aljaž Kaplja, fizioterapevtka je Julia Moldovan, vodja odprave pa Tea Starc.

Reprezentanca je nastanjena v hotelu Marriott, ki leži ob Nilu, športni center El Gezira pa je v neposredni bližini. Reprezentanti so imeli danes prvi trening, kmalu po uvodni aktivaciji pa jih je čakala še novinarska konferenca. Selektor Miha Mlakar je zadovoljen z egiptovskim gostoljubjem, za uvod pa je dodal: »Vsi so prijazni in z vidika organizacije je vse v redu. Danes smo trenirali in mislim, da imamo dovolj teh nekaj dni, da se v popolnosti privadimo na pogoje. Igrišče je morda malce slabše od pričakovanj, a s tem si ne belimo glave. Je kar vroče, a vlaga ni tako visoka, kar pomeni, da se da povsem normalno trenirati.«

Vodini slovenski igralec Aljaž Bedene, ki je odlično nastopil na OP ZDA, je po prvem dnevu v Kairu dejal: »Na sreči ni tako zelo vroče, kot smo pričakovali. Prvi trening je potekal super. Mislim, da smo se že kar navadili na pogoje. Toliko kot se lahko v enem dnevu. Veselimo se petkovih tekem in upam, da bo šlo vse po načrtih.«

Slovenija je v okviru Davisovega pokala proti Egiptu igrala dvakrat in obakrat zmagala. Leta 2000 je bilo v Kairu 3:2 (odločilno točko je priboril Marko Tkalec), leta 2009 pa so Slovenci na Otočcu Egipčanom zavezali kravato (5:0).

2. Evro-afriška skupina Davisovega pokala, Kairo, 13. in 14. september

Egipt:
- Mohamed SAFWAT (233. posamezno, 361. dvojice)
- Karim Mohamed MAAMOUN (339.)
- Youssef HOSSAM (418.)
- Sherif SABRY
- Akram El SALLALY
- Amr El SAYED

Kapetan ekipe: Mostafa NAIM DALAM

Slovenija:
- Aljaž BEDENE (80.)
- Blaž ROLA (127.)
- Nik RAZBORŠEK (456.)
- Tom KOČEVAR DEŠMAN (668.)
- Tomas LIPOVŠEK PUCHES (680. posamezno in 262. dvojice)

Kapetan ekipe: Miha MLAKAR, pomočnik Andraž BEDENE

www.tenis-slovenija.si