Slovenske novinarke in novinarji so se v treh kategorijah (enotna ženska in dve moški) pomerili za letošnje državne teniške naslove. Prvaki so postali: Paola Cigui, Bojan Glavič in Andraž Poeschl.

Teniški center Tivoli, ki ponuja izjemno ugodje in možnosti organizacije večjih in odmevnejših teniških dogodkov, je bil prizorišče tradicionalnemu državnemu prvenstvu novinarjev oziroma predstavnikov slovenskih medijev. V treh kategorijah starostnih omejitev ni bilo. Ob enotni ženski kategoriji, se je moška razdelila le na izkušeno 50+ in mlajšo kategorijo pod starostjo 50 let. Brez časovnih omejitev je prvenstvo potekalo povsem nemoteno, le vmes so aktivni udeleženci, skupaj z dnevno dežurnimi novinarji, prisluhnili novinarski konferenci za letošnji turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo v Portorožu od 3. do 11. avgusta.

Ženska konkurenca je ustoličila novo prvakinjo, 29-letno zamejko Paolo Cigui (Primorski Dnevnik), ki je brez večjih težav na peščenih tivolskih igriščih razorožila drugo uvrščeno Mičo Vipotnik, tretje uvrščeno Darjo Groznik in četrto Sonjo Merljak. Dekleta so bila, navkljub kakovostno oddaljeni Paoli, navdušena nad prijetnim vzdušjem, izjemno gostoljubnostjo organizatorjev ter številnimi lepimi in praktičnimi nagradami. Vsekakor sijajna spodbuda za novinarske teniške igralke za prihodnje leto, saj bo državno novinarsko prvenstvo v rednem terminu, teden dni pred koncem šolskega leta.

V izkušen moški kategoriji je ponovno državni prvak postal Bojan Glavič (Dnevnik), ki je že kar nekaj finalnih srečanj odigral z Miho Vipotnikom. Tudi  tokrat je bilo tako. Čeprav rezultat 6:1 napeljuje na lahko Bojanovo zmago, pa je bil finale vse prej kot enostranski, saj je Miha imel praktično v vseh igrah možnost spreobrniti rezultat. Kot kaže bodo izkušeni novinarski teniški igralci morali najti odgovor na vselej napadalno igro Bojana Glaviča, ki že vrsto let goji atraktiven tenis servis – mreža, ki ga tudi v profesionalnem svetovnem vrhu močno pogrešamo. Tretje mesto je med izkušenimi mojstri osvojil Dušan Arzenšek.

V mlajši starostni kategoriji sta se do finala brez večjih ran prebila Andraž Poeschl in Gašper Bolhar, ki se sta ob koncu dneva med seboj spoprijela za naslov. V izenačenem dvoboju, kjer je Bolhar vseskozi lovil fizično dobro pripravljenega Poeschla, na koncu ni prišlo do preobrata. Gašper ni zdržal Andraževega ritma in s 6:4 je urednik kulturnega in umetniškega programa na TV Slovenija zasluženo osvojil naslov državnega novinarskega prvaka v tenisu. V boju za 3. mesto je Matej Štakul premagal Žigo Koščaka.

V vseh kategorijah so najboljši trije prejeli pokale ter bodisi teniške torbe bodisi teniške nahrbtnike znamke Babolat. Vsekakor gre zahvala za prijeten novinarsko-teniški dan tudi zavodu Šport Ljubljana, ki je omogočil organizacijo in sočasno uspešno vodi izjemen športni objekt v tivolskem ambientu.

Več informacij