Dober pobeg v solu je uspel Deanu Podogorniku, ki se mu jem kasneje pridružil še klubski kolega iz KK Perutnina Ptuj, Sašo Sviben. Kakšne tri kroge pred koncem pa sta čelo dirke prevzela kasnejši zmagovalec Tadej Valjavec, ki sicer vozi za italijanski klub Sassa, in najbolj znani profesionalec v slovenskem profesionalnem klubu Valter Bonča. Izoblikovala se je skupina, ki je pridobila kar nekaj minut prednosti, v njej pa so bili poleg že omenjenih še Boštjan Mervar (Perutnina), Jure Golčer ( vozi v Avstriji za Volksbank), mladi Leon Makarovič (Radenska Rog) in tudi mladi Gregor Gazvoda iz U23 KK Perutnina Ptuj, ki je predvčerajšnjim postal državni prvak na kronometru v svoji kategoriji. Predvsem med Valjavcem in Bončo, ki sta oba med izkušenejšimi slovenskimi kolesarji, se je razvil pravi boj, ki se je končal s končnim šprintom, ki ga je le za nekaj centimetrov dobil Valjavec. Za njima sta v cilj pridirkala še dva 'perutninarja' Boštjan Mervar in Sašo Sviben. V kategoriji U23 je slavil Leon Makarovič, pred Gregorjem Gazvodo in Maticem Stergarjem (Radenska Rog).

Seveda so v taboru Perutnine Ptuj pričakovali, da jim bo uspel v teh dveh kategorijah - elite in U23 - kakšen državni prvak, vendar niso bili preveč potrti. Srečko Glivar je komentiral: "Že res, da nimamo prvaka, imamo pa kup takih, ki bi to lahko postali, saj so bili fantje v boju za najboljša mesta dokaj izenačeni. Tistih nekaj centimetrov, res ni nobena razlika, slišalo pa bi pa nekaj povsem drugega, če bi bil Bonča državni prvak. Pa drugič! " Brez pesimizma trener Glivar gleda že naprej v dirke, ki prihajajo in prinašajo dragocene UCI točke. Že v torek namreč izbrana ekipa odpotuje na Poljsko, kjer se bo merila s svetovno špico kategorije TT/III in TT/II, na dirki Course de la Solidarité Olympique, kategorije 2.3, poleg tega pa je slišal dobre novice s hrvaškega državnega prvenstva, ki je teklo pravzaprav istočasno.

Boštjan Arnuš, trener U23 ekipe Perutnine Ptuj, pa je komentiral: "Dirka je bila v kategoriji U23 zelo selektivna, saj jo je zaključilo le petina kolesarjev na štartu. Gregor Gazvoda je bil naš najresnejši adut, in dejansko bi imel možnost, da postane tudi državni prvak v cestni preizkušnji. Vendar vsega res ne moremo od njega pričakovati naenkrat! Zadovoljni smo z rezultatom in upam, da bomo z dobrim delom ohranili Gregorjevo formo in jo še izboljšali." To pomeni, da kolesarji prav nič ne razmišljajo o počitnicah, tako kot večina ostalih, navadnih smrtnikov, temveč imajo pred sabo nove cilje, nove preizkušnje in nove zmage, ki jih je treba osvojiti.

Ne smemo pa pozabiti, da so danes imeli državno prvenstvo tudi na Hrvaškem, kjer so nastopili tudi hrvaški tekmovalci iz ekipe Elite KK Perutnina Ptuj. V kategoriji elite je postal državni prvak Radoslav Rogina, ki je Perutnini Ptuj v letošnji sezoni prinese že lepo število točk, drugim je bil Miholjevič, tretji pa spet profesionalec Perutnine Massimo Demarin.

En dvojni naslov letošnjega slvoenskega državnega prvenstva pa se bo vendarle glasil na KK Perutnina Ptuj. In sicer ga je dosegel za kategorijo mlaših mladincev Gorazd Perša - v petek na kronometer, danes cestno. Na Hrvaškem pa je v tej kategoriji osvojil drugo mesto klubski kolega Kristijan Đurasek.

Za celotno tekmovalno kolesarsko zasedbo Perutnine Ptuj je torej več kot razburljiva in zanimiva tekmovalna nedelja.