Zastopamo igralce in sodnike odbojke, ki sodelujejo tudi v igranju ter sojenju odbojke na mivki. OZS je zoper 28 naših klientov sprožila disciplinske postopke, ker naj bi nastopali na neodobrenem turnirju v organizaciji in izvedbi Agens d.o.o., Kranj.

Našim klientom je sekretar komisije za odbojko na mivki, g. Branko Maček, izrekel disciplinski ukrep prepovedi nastopanja na uradnih tekmah za dobo 3 mesecev ( od vključno 6. 8. 2003 do vključno 5. 11. 2003) in prepovedjo nastopanja v tujini za to obdobje, čeprav:

- na podlagi Statuta OZS in Disciplinskega pravilnika OZS za izrekanje disciplinskih ukrepov
- sploh ni pristojen;
- ni izvedel zaslišanja obdolženih;
- tovrstno igranje ni opredeljeno kot disciplinski prekršek;
- sklepi o disciplinskih ukrepih pa še niso postali pravnomočni in s tem izvršljivi.

OZS za doseganje svojih ciljev uporablja tudi izjavo dveh predstavnikov CEV (Evropske odbojkarske organizacije), s katero sta kot popolnoma nepristojni osebi potrdila prepoved nastopanja igralcev po seznamu za čas od 15.8.2003 do 15.11.2003. Navedena izjava predstavlja kršitev pravil, ki jih je sprejela FIVB, CEV in OZS. Dejanja OZS in izjavo tolmačimo kot žalosten poskus uporabe argumenta moči.

Sklepi o disciplinskih ukrepih niso pravnomočni, naše stranke imajo odprt rok za vložitev ustreznih pravnih sredstev ter skladno z osnovami prava in tudi akti OZS niso izvršljivi. Sklepe lahko potrdi le drugostopenjski disciplinski organ pri OZS in nihče drug.

S tem sporočilom se ne spuščamo v vse procesne in materialne kršitve, ki jih je storila OZS pri izvedbi disciplinskih postopkov zoper naše kliente, saj bomo v imenu naših strank uporabili vsa pravna sredstva, ki jih dovoljuje pravna država.

Menimo pa, da se komentar o sredstvih prisile, ki jih uporablja OZS zoper naše stranke, kot so pridobivanje pravno neveljavnih izjav, grožnje ter drugi pritiski na igralce in sodnike, ponuja kar sam.

Seveda pa si nacionalna zveza, še manj pa evropska organizacija tovrstnih dejanja ne bi smeli dovoliti, saj sta bili ustanovljeni v podporo športa - odbojke, kar sta očitno pozabili.

JASMIN ČUTURIČ
SAMO MIKLAVC
VJEKOSLAV HANŽIĆ
DEJAN LANINOVIĆ
MATEVŽ BERK
GREGOR LAH
IGOR GRILC
ALEKSANDER PIVK
MARKO STRLE
SERGEJ JAKOMIN
GREGOR BASANEZE
ANDRAŽ PALISKA
SAŠO ROP
SIMON STUBELJ
SEBASTJAN ŠKORC
MITJA KOŽELJ
IVAN FRANCESCATO
MARCO VISENTIN
HAJDI HAUPTMAN
SARA HABJAN
MATEJA PAL
ANA KOCJANČIČ
VERA ČIPEV
ALENKA HRIBAR
ŽIVA COF
KRISTINA MONTICO
SABRINA PATUZZI
MILJEVIČ ALJOŠA

za odvetnica JANINA KRIŽAJ