Zagnana ekipa rosno mladih Gorenjcev, ki se že od nekdaj ukvarjajo s športom, kot vse mlade pa jih nadvse zanima tudi sodobna tehnologija, je naredila odločen korak naprej in pripravila VELIKI DOGODEK SPORTECH, ki se bo v petek, 28. septembra 2018 ob 18. uri začel v sloviti dvorani VITRANC v Kranjski Gori.

- Se vam zdi, da mladina preveč časa presedi za računalnikom in se premalo giblje?
- Obožujete računalniške igrice, čeprav veste, da za vašo hrbtenico in splošno počutje to ni ravno najboljše?
- Bi lahko združili aktivni šport in digitalno tehnologijo?
- Lahko! Nedvomno!

Mladi podjetniki, ki so svoje ambicije, znanje in izkušnje združili v  lastnem podjetje SPORTECH, za osnovnošolce in dijake po gorenjskih šolah že vse leto organizirajo športno zabavne dogodke in jih s pomočjo najnovejše tehnologije motivirajo za aktivno gibanje. Kot pravijo, želijo v prihodnosti ljudem vseh starosti pokazati nove načine rekreacije, ki povezujejo tehnologijo in šport ter so primerni prav za vse generacije, tudi za ljudi, ki se srečujejo z različnimi gibalnimi težavami.

Prav to bodo v živo pokazali na velikem dogodku Sportech, vse skupaj pa bodo začinili z dobro glasbo in plesom. Dogajanje bodo popestrili, začinili in obarvali z različnimi športno zabavnimi atrakcijami, ki vključujejo tudi inovacijska virtualna kolesa, dance dance, gear VR, playstation VR, WII in z drugo bolj ali manj znano tehnološko zabavo. Vmes bosta obiskovalce zabavala znani trener borilnih veščin in raper Denis Chorchyp, ki se je zelo izkazal v šovu Zvezde plešejo, in Anzhe, mladi, glasbeno nadarjeni kolega Sportechovcev.

Zagnani Gorenjci so se podjetniških veščin učili od najboljšega. Mojstrili so jih mentorji iz USTVARJALNIKA, ki ga vodi Matija Goljar, zelo prepoznaven tudi kot voditelj priljubljene televizijske oddaje Štartaj Slovenija! Odkritje tržne niše, nova znanja in izkušnje so jih pred letom dni spodbudile k ustanovitvi lastnega podjetja, Zavod SPORTECH, z zanesljivo najmlajšim slovenskim direktorjem in lastnikom, 19-letnim Tanejem Junežem. Bi ga želeli spoznati? Bi se hoteli pogovoriti tudi z njegovim poslovnim partnerjem, vrstnikom Denisom Pivačem? Bi se radi na lastne oči prepričali kako sposobna, podjetniško zagnana in spretna je gorenjska mladina? O Sportechovcih se bo gotovo še veliko govorilo!

Nekaj podrobnosti o podjetju in njegovi dejavnosti si lahko ogledate na spletni strani, še več pa jih boste konec meseca odkrili na kranjskogorskem velikem dogodku, zato si le rezervirajte čas in označite pomemben datum: 28. septembra 2018!

Na fotografiji sta Tanej Junež in Denis Pivač.

Foto: Janja Junež