Ljubljana, 9. junij 2021 – Danes se s štartom na Ptuju začenja 27. kolesarska dirka Po Sloveniji. V Dominikanskem samostanu na Ptuju je včeraj potekala novinarska konferenca, ki so se je ob predstavnikih organizatorjev in Slovenske turistične organizacije (STO) udeležili vrhunski kolesarji Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Diego Ulissi. STO je v partnerstvu z Adrio Mobil tudi letos zakupila oglaševalski prostor na globalni televizijski mreži Eurosport, kar pomembno prispeva k večji prepoznavnosti in ugledu Slovenije kot odlične destinacije za aktivna doživetja in dežele vrhunskih kolesarjev, ki z izrednimi uspehi in srčnostjo navdušujejo ljubitelje športa in svetovne medije. Dirka poseben poudarek posveča trajnosti, s čimer se krepi ugled Slovenije kot trajnosti zavezane destinacije.

Kolesarska dirka Po Sloveniji je uspešno prestala že 26 izvedb in danes predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto gosti najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva, k spremljanju dirke pa pritegne milijone gledalcev, dirko pa spremljajo tudi najvplivnejši globalni športni mediji. STO s sodelovanjem z Eurosportom pri kolesarski dirki po Sloveniji v štirih letih beleži doseg 35 milijonov gledalcev. Dirka je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije, zato se je STO že tretje leto po vrsti dogovorila za prenos dirke na nadnacionalno televizijsko mrežo Eurosport. STO predstavitev Slovenije na prvem in drugem TV kanalu Eurosport s prenosom dirke in predvajanjem 210 oglasov dolžine 30 sekund s turistično predstavitvijo Slovenije izvaja v partnerstvu z Adria Mobilom in 31 turističnimi destinacijami, od tega je 10 štartov in ciljev ter 21 POI točk.

Oglaševalska kampanja na TV mreži Eurosport bo potekala v mesecu juniju in juliju. Oglasi izpostavljajo Slovenijo kot privlačno kolesarsko destinacijo za aktivna doživetja, kulinarična razvajanja in kulturna raziskovanja. Intenzivirane so tudi druge komunikacijske aktivnosti predstavitve Slovenije kot zelene in varne destinacije za odlična aktivna doživetja na spletni strani Eurosport.com ter družbenih omrežjih mreže Eurosport. Posebno pozornost dirka s prepoznavnim sloganom »Fight for green«, vzpodbujanjem k tajnostnemu ravnanju in vključitvijo trajnostne vzpodbude za destinacije v okviru tekmovanja »Naj gostitelj« daje trajnostnemu razvoju naše dežele.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije je na novinarski konferenci povedala: »Dirka Po Sloveniji je eden najbolj odmevnih športnih dogodkov v Sloveniji, ki ga spremlja na milijone kolesarskih navdušencev po vsem svetu. Slovenska turistična organizacija letos že četrtič sodeluje pri dirki s promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije s prenosom na Eurosportu, kjer si bo dirko ogledalo 18 milijonov ljudi. Vidnost Slovenije bo zagotovljena z 10-urnim televizijskim prenosom ter z 230 oglasi Slovenije v juniju in juliju. Dirka bo prenašana tudi na eurosport.com, kjer bomo na Slovenijo opozorili tudi s tremi milijoni prikazov spletnih pasic in vsebinskimi prispevki o dirki. Naša prizadevanja na področju trajnostnega razvoja smo vključili tudi v sporočilo Dirke »Boj za zeleno« in letos prvič tudi v kriterije za izbor destinacije za naziv Naj gostitelja dirke.« Posebej je mag. Pak izpostavila sodelovanje s Tadejem Pogačarjem, aktualnim zmagovalcem prestižne dirke po Franciji in enim od prvih favoritov za zmago na letošnji Dirki Po Sloveniji: »Posebej veliko pozornost medijev in kolesarskih navdušencev pričakujemo tudi zaradi udeležbe Tadeja Pogačarja, ambasadorja slovenskega turizma, na letošnji dirki. S Tadejem smo posneli tudi posebni video, s katerim vabimo k odkrivanju aktivnih doživetij naše dežele.«

Dirke Po Sloveniji se letos udeležuje tudi Tadej Pogačar, ki si želi zmage na dirki in dodaja: »Zame je užitek dirkati po Sloveniji in pred dvema mesecema smo se odločili za udeležbo na dirki. Upam da bo ob progi tudi veliko slovenskih navijačev.«