Na nedeljskem polfinalnem turnirju starejših dečkov, ki je potekal v Murski Soboti, so si domači odbojkarji Panvite Pomgrada z drugim mesto zagotovili nastop na finalnem turnirju štirih najboljših ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa Salonita Anhovo.

1. tekma -  Panvita Pomgrad vs. KEKOoprema Žužemberk 2:1 (25:9 / 20:25 / 15:13)
Panvita Pomgrad: Niko Kovačič, Dino Vinkovič, Rene Potočnik, Tjan Novak, Tim Štimulak, Aleks Petrovič, Klemen Novak, Jure Jureš, Niki Vrbnjak, Timotej Prelog, Miha Zelko, trener: Bojan Novak.

KEKOoprema Žužemberk:  Gašper Longar, Niko Longar, Nejc Suhadolnik, David Pajnkiher, Blaž Zupančič, Jure Kocjančič, Mohor Travnik, Jernej Pucelj, Urban Pečjar, trener: Tom Pečar

Tekmo je s prvo točko odprl kapetan domače ekipe Vinkovič. Panvita Pomgrad je z dvema zaporednima blokoma prišli do vodstva z 8:4 in uspešnem servisu Kovačiča je pri rezultatu 11:5 trener Žužemerka prvič vzel minuto odmora. Rezultat je po napaki gostujočega kapetana kazal že 16:7, v naslednji točki pa po bloku domačega kapetana Vinkoviča tudi že 17:7. Domači podajalec Jureš je z asom povišal na 18:7 in prvi set se je že nasmihal domači ekipi. Po še eni napaki v napadu Žužemberka je trener gostov pri rezultatu 8:20 še drugič zahteval minutni odmor. Odmor ni obrnil potek prvega seta, niz se je z napako pri podaji gostov končal s 25:9 za Panvito Pomgrad.

Drugi niz se je začel izenačeno. Nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti. Žužemberčani so začeli v spremenjeni postavi, trener je v igro poslal dva visoka igralca. Pri rezultatu 8:7 za goste je trener Panvite Pomgrad zamenjal svojega podajalca. A soboški ekipi je v tem delu igre najbolj zaškripal servis in sprejem, tako da so gostje povedli z 11:8 in prisilili trenerja Novaka, da je vzel minuto odmora. Razmerje moči se na igrišču ni spremenilo, zato je pri rezultatu 18:14 za goste trener domačih še drugič reagiral in vzel minuto odmora. Gostje so z blokom dosegli 20. točko in dokončno odločili niz, ki je na koncu z rezultatom 25:20 pripadel ekipi Žužemberka.

V odločilni niz so odločneje krenili igralci Panvite Pomgrad in povedli s 4:1. Sobočani so prednost točke ali dveh držali do rezultata 9:7, nato pa popustili in dovolili gostom, da so celo povedli z 11:10. Po minuti odmora so Prekmurci obrnili rezultat in znova povedli. Pri 13:11 je tako odmor zahteval tudi gostujoči trener. Izid se ni spremenil, Panvita Pomgrad je dobila tretji niz z rezultatom 15:13.

2. tekma - Salonit Anhovo vs. Hoče  2:0 (25:17 / 25:15)
Hoče: Klemen Novoselnik, Žan Belec, Gal Badrov,Marko Šibila, Jonatan Jezerko, Timotej Vodušek, Gal Fanedl, Alen Dlouhl, Kevin Novoselnik, trener: Darij Kotnik

Salonit Anhovo: Dejan Mugerli, Filip Munih, Žan Ponikvar, Klemen Karnel, Jaka Karnel, Patrik Faganel, Primož Jeklin, Mirel Tunanović, Aleksandar Stojanović, Bujar Krasniqi, Rok Lebar, Grega Okroglič, trener: Rok Knafelc

Tekmo so bolje začeli Hočani, povedli so s 6:0. Kanalci se niso zmedli, pri 7:5 je trener iz Hoč moral vzeti minuto odmora. Ker so kanalci našli svojo igro v napadu, predvsem pa so prikazali serijo dobrih servisov je trener Hočanov pri 12:14 posegel še po drugi minuti odmora. Odmor ni prinesel spremembe, kanalcem je še naprej uspeval servis, uspešni pa so bili še v bloku. Niz so gladko dobili z rezultatom 25:17.

Drugi set je postregel z veliko napakami na obeh straneh, ekipi sta dobivali točke predvsem na napakah nasprotnikov. Več napak so delali Hočani, zato so Kanalci dobili tudi drugi niz in zmagali tekmo z rezultatom 2:0.

3. tekma -  Panvita Pomgrad vs. Salonit Anhovo 1:2 (25:18 / 20:25 / 14:16)
Panvita Pomgrad: Niko Kovačič, Dino Vinkovič, Rene Potočnik,Tjan Novak, Tim Štimulak, Aleks Petrovič, Klemen Novak, Jure Jureš, Niki Vrbnjak, Timotej Prelog, Miha Zelko, trener: Bojan Novak

Salonit Anhovo: Dejan Mugerli, Filip Munih, Žan Ponikvar, Klemen Karnel, Jaka Karnel, Patrik Faganel, Primož Jeklin, Mirel Tunanović, Aleksandar Stojanović, Bujar Krasniqi, Rok Lebar, Grega Okroglič, trener: Rok Knafelc

Tekmo zmagovalcev so bolje odprli igralci Panvite Pomgrad. Pri 7:3 je gostujoči trener zahteval minuto odmora. Kanalci so nato zaigrali bolje in tekma je postala zanimiva. Po dveh blokih Vinkoviča so domači resneje pobegnili in trener kanalcev je pri 11:16 zahteval minuto odmora. Po dobrih blokih Štimulaka je Panvita Pomgrad z točko Vinkoviča dobila prvi niz z rezultatom 25:18.

Salonit Anhovo je v drugem nizu povedel in pri 4:1 je trener domačih reagiral z minuto odmora. Panvita Pomgrad se je vrnila v igro, a so Kanalci znova pobegnili. Pri rezultatu 11:7 je Novak vzel še drugo minuto odmora. Nadaljevanje niza je bilo razburljivo. Sobočani so lovili zaostanek in po dveh zaporednih asih Vrbnjaka izenačili na 18 točki. Končnica je nato vseeno pripadla Primorcem, ki so dobili niz z rezultatom 25:20.

Odločilni niz je postregel z izenačeno, borbeno igro na  obeh straneh igrišča. Trener domačih je pri zaostanku 10:11 vzel minuto odmora. Kanalci se niso zmedli in pri 14:11 prvič servirali za zmago. Ker žoge niso izkoristili in naredili še napako v naslednjem napadu, je trener gostov pri 14:13 vzel minuto odmora. Gostje prednosti niso zapravili, zmagali niz z 16:14 in s tem tudi tekmo ter polfinalni turnir.

4. tekma – KEKOOprema Žužemberk vs. Hoče 2:0 (25:22 / 25:6)
Hoče: Klemen Novoselnik, Žan Belec, Gal Badrov,Marko Šibila, Jonatan Jezerko, Timotej Vodušek, Gal Fanedl, Alen Dlouhl, Kevin Novoselnik, trener: Darij Kotnik

KEKOoprema Žuženberk:  Gašper Longar, Niko Longar, Nejc Suhadolnik, David Pajnkiher, Blaž Zupančič, Jure Kocjančič, Mohor Travnik, Jernej Pucelj, Urban Pečjar, trener: Tom Pečar

Tekma poražencev v začetku ni bila posebej napeta. Ekipi sta se menjavali v vodstvu in z lastnimi napakami predvsem na servisu podarjali točke nasprotnikom. V drugi polovici niza pa sta začeli ekipi dobivati točke predvsem po lastnih uspešnih napadih, tako da so gledalci lahko gledali napeto in borbeno tekmo. Pri rezultatu 23:21 za Žužemberk je trener Hoč vzel minuto odmor. Nato je pri rezultatu 24:22 svojo minuto odmora vzel tudi trener Žužemberka. Hočani so svoj servis poslali v avt in prvi set je pripadel ekipi Žužemberka 25:22.

KEKOoprema je povedla v drugem nizu s 5:1 in sledila je prva minuto odmora na zahtevo Hočanov, ki pa ni zalegla. Ekipa iz Hoč je delala preveč napak in semafor je pokazal že 12:3 za Žužemberk. Niz se je končal porazno za ekipo Hoč, ki je zmogla vsega 6 točk, Žužemberk pa si je prislužil še odločilno tekmo za preboj v finale.

5. tekma – Panvita Pomgrad vs. KEKOOprema Žužemberk 2:1 (25:22 / 20:25 / 15:9)
Panvita Pomgrad: Niko Kovačič, Dino Vinkovič, Rene Potočnik,Tjan Novak, Tim Štimulak, Aleks Petrovič, Klemen Novak, Jure Jureš, Niki Vrbnjak, Timotej Prelog, Miha Zelko, trener: Bojan Novak

KEKOoprema Žuženberk:  Gašper Longar, Niko Longar, Nejc Suhadolnik, David Pajnkiher, Blaž Zupančič, Jure Kocjančič, Mohor Travnik, Jernej Pucelj, Urban Pečjar, trener: Tom Pečar

Domači so tekmo začeli odlično, povedli so 6:1 in sledila je minuta odmora gostov. Pri rezultatu 9:7 za Panvito Pomgrad je tokrat nezadovoljen domači trener zahteval minuto odmora. Sledila je izenačena igra, Panvita Pomgrad je držala prednost dveh točk, po asu Kovačiča pa povedla prvič tudi za 3. V končnici so sta Potočnik in Kovačič poskrbela za vodstvo Sobočanov,  Vinkovič pa je z uspešnim napadom poskrbel za osvojitev prvega niza, ki se je končal s 25:22.

V drugem nizu smo gledali razburljivo tekmo, nobena ekipa si v začetku ni priigrali izrazitejše prednosti. Prvič so za dve točki povedli gostje (10:8). Nato so po minuti odmora gostje povedli  za 4 točke (12:8) in domači trener je posegel še po drugem odmoru. Panvita Pomgrad je skušala držati priključek, a niso servirali dovolj močno, zato je Žužemberk prihajal do dobro izdelanih napadov in zbežal že na 19:13. A menjave domačega trenerja so skoraj prinesle preobrat. Blok Petroviča je Panvito Pomgrad približal na 19:22. Po minuti odmora gostujočega trenerja pa je Žužemberk mirno dobil drugi niz z rezultatom 25:20.

Prvo točko v odločilnem nizu so dosegli odbojkarji Panvite Pomgrad. Točko prednosti so domačini po dobrem servisu Vrbnjaka zadržali tudi pri menjavi strani (8:7). Potočnik je z blokom zvišal na 11:9 in trener Žužemberka je reagiral z minuto odmora. Nato je igrala samo še Panvita Pomgrad. Odločilen niz so domačini dobili z rezultatom 15:9 in se uvrstili na finalni turnir, ki bo na sporedu 20. maja.

Rezultati polfinalnega turnirja:
Panvita Pomgrad vs. KEKOOprema Žužemberk 2:1 (25:9 / 20:25 / 15:13)
Salonit Anhovo vs. Hoče  2:0 (25:17 / 25:15)
Panvita Pomgrad vs. Salonit Anhovo 1:2 (25:18 / 20:25 / 14:16)
KEKOOprema Žužemberk vs. Hoče 2:0 (25:22 / 25:6)
Panvita Pomgrad vs. KEKOOprema Žužemberk 2:1 (25:22 / 20:25 / 15:9)

Končne uvrstitve:
1. mesto Salonit Anhovo (fotografija)
2. mesto Panvita Pomgrad 
3. mesto KEKOOprema Žužemberk
4. mesto Hoče

Nagrade za najboljšega:
Igralca je prejel Dejan Mugerli (Salonit Anhovo)
Organizatorja je prejel Niki Vrbnjak ( Panvita Pomgrad)
Napadalca je prejel Nejc Suhodolnik (KEKOoprema  Žužemberk)
Blokerja je prejel Dino Vinkovič (Panvita Pomgrad)
Libera je prejel Grega Okroglič (Salonit Anhovo)

Več informacij