V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval Štefan Seme. Nekdanji hokejist je že dolga leta zaprisežen teniški igralec. Hkrati pa je tudi organizator močnega Seniorskega turnirja v Ljubljani, ITF 400, ki se bo začel naslednji teden.

“Že kot majhen otrok sem rad gledal tenis. Tudi stric ga je rad igral. V hokejskih časih smo v hali Tivoli gledali naše znane teniške igralce in igralke. Tenis sem začel igrati še kot aktiven igralec hokeja, kot hokejski trener pa sem tenis igral že več. Tenis mi je všeč, ker si odvisen sam od sebe. Gre za mentalno stvar. ” je o svojih teniških začetkih dejal Seme.

V zadnjem obdobju je imel veliko dela, je namreč organizator turnirja Seniors ITF 400. “Turnir organiziramo peto leto zapored. Vsako leto je prijavljenih več igralcev, vsako leto imamo višjo kategorijo. Nekaj težav nam je povzročila korona, ampak letos imamo res veliko število prijavljenih igralcev. Prisotnih bo več kot 150 igralcev iz 16 držav. To bo eden izmed največjih teniških dogodkov v Sloveniji. Glede teniškega znanja lahko rečem, da je razpon igralcev velik. Igrajo čisti rekreativni igralci in pa vrhunski igralci. Na najmočnejših turnirjih so prisotni tudi nekdanji reprezentanti svojih držav. V Sloveniji je zelo veliko seniorskih igralcev, vseeno pa mislim, da je ta del tenisa pri nas premalo organiziran. Vsako pomembno glavno mesto ima tudi velik seniorski turnir. Letos je prvič k projektu pristopila Turistična zveza Slovenije, pomaga pa tudi Turizem Ljubljana. Zato upam, da bo še boljše kot pretekla leta. Ljudje radi pridejo k nam. Veliko se dogaja. Stari prijatelji se družijo, nastanejo pa tudi nova prijateljstva. Vsem je pri nas zelo prijetno,” je dejal Seme.

Še več pa v posnetku.