Ljubljana, 1.10.2018. Vseslovenska športna medgeneracijska akcija Simbioza Giba letos poteka med 15. in 22. oktobrom. Takrat bo Slovenija vnovič postala največji športni poligon za medgeneracijsko druženje: vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja, športa in medgeneracijskega sodelovanja peto leto zapored odpira vsem generacijam možnost sodelovanja v športu in s tem spodbujati aktivno življenje tako mladih kakor starejših. Gibali bomo VSAK dan po celi Sloveniji pri prijavljenih ponudnikih in tako spoznavati nove ali obstoječe rekreativne prakse. 

Od srede avgusta že pridno nabiramo lokacije, ki bodo v tednu med 15. in 22.10.2018 odprle svoja vrata in povabile vse generacije na skupno druženje v športu - do danes imamo že več kot 320 lokacij po Sloveniji! Sedaj širimo novico o brezplačnih športnih aktivnostih med širšo javnostjo, posebej starejšimi, ki jih v želji po aktivnem življenju in vseživljenjskem učenju vabimo, da gibajo skupaj z mladimi - od vrtcev, osnovnih in srednjih šol, pa vse do zdravstvenih domov, občin, domov za starejše občane, društev upokojencev, športno-rekreacijskih društev, fitnes društev, in še in še, lokacije najdete na zemljevidu. Vsi zainteresirani lahko pokličejo v klicni center Simbioza na številko 040 336 311, se pozanimajo o aktivnostih v njihovem kraju in prijavijo na brezplačne dogodke. Prav tako se lahko sami prijavijo prek spletne prijavnice.

V sklopu projekta bosta potekala tudi 2 večja dogodka: OTVORITEV (15.10.2018) in ZAKLJUČNA SLOVESNOST (22.10.2018) - o lokacijah in dogodku vas bomo še obvestili in povabili na teren.