Izdelki brez GSO so pomemben del prehrane vrhunskih športnikov, saj predstavljajo bogat vir beljakovin, obenem pa ne škodujejo naravi. AVE piščančji izdelki brez GSO zagotavljajo pravo mero zdravja, naravnih sestavin in energije.

Športna prehrana naj s svojo sestavo čim bolj učinkovito podpre organizem med procesom treniranja ter mu omogoči tudi optimalno regeneracijo. To pomeni, da mora biti zdrava, mešana in raznolika. Bolj ko bo vnos hranil natančen in optimalen, bolj bo športna prehrana varovala športnikovo zdravje in podprla njegovo telo med naporom. »Naša profesionalna fizična dejavnost zahteva pravilno prehrano, ki vključuje naravne sestavine za moč in energijo. Prav zato radi posežemo po AVE piščančjih izdelkih in mesu brez GSO, ki so odličen vir beljakovin.

Izdelki brez GSO so za vrhunske športnike zelo pomembni, saj je glavni cilj športne prehrane zagotavljanje visoke kakovosti, obenem pa spoštovanje okolja brez uporabe pesticidov, insekticidov in fungicidov. Tako se z naravno prehrano spoštuje tudi narava,« je poudarila prehranska strokovnjakinja v ekipi Team Bahrain McLaren. Prehrana vrhunskih športnikov je prilagojena treningu, tekmam in počitku. Na meniju pa so vedno testenine, riž basmati, rženi kruh, kvinoja, meso, ribe, jajca, stročnice ter oreščki. Le skrbno načrtovani obroki športnikom in tudi rekreativcem zagotovijo potrebe po energiji, hranilih in esencialnih snoveh, ki so pri telesnih naporih bistveno povečane ter nujne za normalno delovanje organizma.

»Naši AVE piščančji izdelki brez gensko spremenjenih organizmov (GSO) zagotavljajo pravo mero zdravja, naravnih sestavin in energije,« so poudarili v Skupini Panvita, kjer letno vzredijo skoraj 4 milijone piščancev.