7. septembra se je v igralniško-zabaviščnem centru Perla zaključilo evropsko prvenstvo igralniških delavcev v pokru, na katerem je sodelovalo 155 igralcev iz vse Evrope. Zmagovalec tekmovanja DealerEM je postal Jan Kurinčič (na fotografiji), drugo mesto je zasedel Igor Velikonja, tretji pa je bil Nemec Carl Fischer. Prihodnje leto bo prvenstvo potekalo v Berlinu. 

Evropsko združenja zaposlenih v igralnicah (ACE - Association of Casino Employees) je organizacijo letošnjega in že 22. prvenstva DealerEM zaupalo Sloveniji in družbi Hit. V Novi Gorici je tako vse od ponedeljka potekalo več različnih turnirjev v pokru, na glavnem turnirju (main event) pa se je pomerilo 155 igralcev, tudi predstavniki Slovenije. 

7. septembra je za finalno mizo v Perlini spektakelski dvorani Arena sedlo najboljših devet, med katerimi so bili tudi štirje zaposleni v družbi Hit. Tudi tokrat se je izkazalo, da je igra pokra nepredvidljiva, polna presenetljivih obratov, pri katerih ključno vlogo igrajo »dobre« karte in tudi kanček sreče. Na napet potek tokratnega turnirja pa je nedvomno vplivalo tudi dejstvo, da so se za zmago merili tudi igralci, ki navadno zavzamejo prostor na drugi strani mize, t.j. na delovnem mestu krupjeja oz. delilca kart. Torej v povsem zamenjanih vlogah. Po dobrih treh urah igre in po izpadu tretjeuvrščenega Nemca Carla Fischerja, sta se za lovoriko najboljšega pomerila domača igralca, in sicer Igor Velikonja, namestnik vodje iger na igralnih avtomatih in Jan Kurinčič, krupje v igralniško-zabaviščnem centru Perla. Slednji je zmago odnesel s parom fantov (srce in pik), na mizi pa so se odprle sledeče karte: 6,3 in as v križu ter 9 in dama v barvi pika.   

V Hitu so prvenstvo gostili tretjič in to priložnost dobro izkoristili, da so zaposlene v igralnicah po vsej Evropi prepričali o visoki ravni profesionalnosti igralniških in turističnih storitev, obiskovalci pa so lahko v teh dneh doživeli tudi utrip zunaj Hitovih enot, navdušila jih je npr. Odprta kuhinja na novogoriškem Bevkovem trgu. Predstavniki ACE so ob zaključku dogodka napovedali, da bo prvenstvo DealerEM prihodnje leto potekalo v Berlinu.