Urbana tekača Urban Praprotnik in Jasmina Kozina Praprotnik sta energičen tandem, ki v dobri volji združujeta zasebno in poklicno življenje. Navdušena tekača, ki ju lahko spremljamo na številnih treningih, predavanjih in delavnicah, sta se na začetku novembra podala na zaslužen oddih. Ki pa je bil seveda aktiven.

Najprej plavanje
Skupaj s hčerkama Tajdo in Sofijo ter sinovoma Oskarjem in Julijem so se podali na raziskovanje hrvaškega Medžimurja. Na poti so obiskali Ormoški grad in si v prav posebni grajski kavarni najprej sami spekli in potem še skuhali kavo. Pot jih je nato peljala do LifeClass Term Sveti Martin, kolesarska meka, ki se kot prva na svetu ponaša z »run friendly« certifikatom, pa je bila kot nalašč za aktivno družino. Najprej je bilo na vrsti plavanje v termomineralnem plavalnem kompleksu Hram življenja, kar so na veselje otrok počeli vse tri dni obiska.

Raziskovanje okolice
»Vmes smo si privoščili še izlet z vlakcem na mlin na Muri, kjer so nas peljali s splavom tudi čez Muro, kar je bilo prav tako silno zanimivo. Prehodili smo tudi vse kroge znotraj energijskega labirinta ob reki in se naužili miru, ki ga tamkajšnja narava tako razkošno ponuja. Ob jutrih smo se že pred zajtrkom sprehodili po okolici hotela, otroci pa so se zaigrali tudi v hotelskem otroškem klubu. Na poti domov pa smo si ogledali še romantične Jeruzalemske gričke.« dodaja športna družina. Načrte imajo pa tudi za naslednjič: »Ogledali si bomo še Čakovec in Varaždin, ki nista daleč in zelo vabita s svojo zgodovino in arhitekturo.«