Maribor, 10. julij 2019 – Nogometaši NK Maribor bodo novo sezono Lige prvakov ponovno otvorili pod okriljem treh črt. adidasovi oblikovalci so namreč že osmo sezono zapored posebej zanje zasnovali dizajn, ki izstopa tudi ob boku svetovno najbolj prepoznavnih klubov. Svežo podobo dresov NK Maribor sta premierno predstavila kapetan Marcos Tavares in prvi strelec vijoličastih Luka Zahović.

Dres tudi tokrat zaznamuje značilna vijolična barva, obogatena z zlatimi vezeninami in detajli, ki dodajo zmagovalni pridih. Na tekmah, kjer ne bo mogoča uporaba prve barve, pa bodo Mariborčani letos nastopali v nekoliko bolj drznih dresih kot v pretekli sezoni, saj so v adidasu belo-rumeno kombinacijo nadomestili z vpadljivo sončno rumeno barvo dresa, ki se vrača kot druga barva tekmovalne opreme NK Maribor.

V novi opremi se bodo slovenski prvaki v boj za nove lovorike prvič pognali danes ob 22:00 v Reykjaviku, ko bodo na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za UEFA Champions League zaigrali proti islandskemu prvaku Valur Reykjavík. Predstavitev vijoličastih dresov na domačem terenu pa bo v soboto, 13. julija 2019, ko bo v Ljudskem vrtu ob 20:15 na sporedu otvoritvena tekma novega državnega prvenstva proti Triglavu. 

Novi dresi bodo takoj na voljo tudi za navijače. V prodaji bodo od četrtka, 11. julija, v obeh klubskih trgovinah v Mariboru: Vijol'čna Bajta Tyrševa ulica 1 ali Vijol’čna Bajta Mercator center Tabor II (Ulica Eve Lovše 1) in v spletni prodaji na vijolcnabajta.si.


Nazaj