30. junija 2018 je v Tolminu potekal drugi dan šestega Soča Outdoor Festivala, na katerem so številni tekači in outdoor navdušenci preizkušali svoje sposobnosti na različnih trail poteh, po močno razgibanem in celo mokrem terenu. Tudi tokrat je za pestro dogajanje ob sotočju Tolminke in Soče poskrbel adidas Terrex, uradni sponzor festivala, ki je poskrbel za motivacijo tekmovalcev med 15-kilometrskim adidas Terrex tekom.

Soča Outdoor Festival je že šesto leto zapored v Tolmin privabil številne adrenalina lačne ljubitelje gorskega teka in aktivnosti na prostem. Organizatorji so pripravili nepozabno doživetje tako za najbolj zagrizene tekmovalce in profesionalce kot tudi za rekreativne športnike, tekači pa so svoje adrenalinske tekaške zgodbe pisali po navdihu tolminske kulise gozdnih poti in bistrih voda.

Za pripravljenost tekačev je tudi letos poskrbel adidas Terrex
Tekmovalci so na festivalu lahko izbirali med petimi različno zahtevnimi progami, tako je letos vzdolž Soče skupno 1.410 tekačev premagovalo 10-, 15-, 25- in celo 45-kilometrske razdalje. Za ustrezno pripravljenost tekačev na nove podvige so ob adidasovi stojnici skrbeli adidasovi strokovnjaki, ki so predstavljali nov model trail športnih copat Terrex Two Boa ‒ slednji poleg edinstvenega dizajna uporabnikom nudi izjemen oprijem in optimalno udobje. Start adidas Terrex teka je bil na glavnem festivalskem prizorišču, kar 572 tekačev pa so ob progi za lažje premagovanje kilometrov spodbujale adidasove motivacijske table. Tek po brveh sotočja Tolminke in Zadlaščice se je zaključil z adrenalinsko izkušnjo – prečkanjem  reke Tolminke.

Svojo tekaško pripravljenost sta na 15-kilometrski preizkušnji testirala tudi ljubiteljica gorskih vrhov Deja Jakopič in trener Jaka Škrlep, ki sta se v tednih pred festivalom s še štirimi pohodniki preizkušala v posebnem adidasovem izzivu “Vsak korak šteje!”. Izziv je potekal v okviru priprav na Soča Outdoor Festival, skupno šest ljubiteljev gorskih vrhov pa je v njem tekmovalo v premagovanju metrov nadmorske višine, ob čemer so na prehojenih poteh pobirali tudi smeti, ki kazijo naše gore, in jih odnesli v dolino.

Najboljšo pripravljenost na adidas Terrex teku je letos dokazal 35-letni Peter Kastelic, ki je 15-kilometrsko traso, polno ovir in presenečenj, premagal s časom 1:07:16.3.