Slovenski državni prvaki Ljubljana Silverhawks se bodo v polfinalu lige AFL pomerili proti aktualnim avstrijskim državnim prvakom Swarco Raider Tirol. V Innsbrucku jih čaka tudi vrhunski ambient.

Tirolci na svojem modernem stadionu Tivoli vedno pričarajo edinstveno vzdušje, ki bi si ga želela vsaka ekipa, tudi moštva Prve lige. Stadion, ki je ujet med tirolske Alpe, navdušenci nad ameriškim nogometom v Avstriji vedno dobro napolnijo. Tirolci na njem igrajo tekme lige AFL, tekme z vrhunskimi evropskimi in ameriškimi kolidž ekipami in v letošnji sezoni tudi tekme lige CEFL, ki so jo osvojili po zmagi nad Wild Boars Kragujevac pred 3500 gledalci. Polfinalno srečanje s Sokoli so prestavili na večerni termin, zato organizatorji pričakujejo še večji obisk.

Sokole v polfinalu čaka težka naloga, saj so Swarco Raiders v letošnji sezoni doživeli le en poraz in sicer v gosteh proti Vienna Vikings. V medsebojnem dvoboju v Ljubljani, so prav tako kot v minuli sezoni, slavili Raiders. A trenutna forma Ljubljančanov je zavidanja vredna: na zadnjih sedmih tekmah (lige AFL in državnega prvenstva) so doživeli le en tesen poraz in dosegli šest prepričljivih zmag. Napad pod vodstvom Anthonya Gardnerja deluje usklajeno in uravnoteženo. Statistično gledano pa zasedajo igralci Ljubljana Silverhawks najvišja mesta v ligi. Anthonyjeva prva tarča bo nedvomno najboljši lovilec v ligi Matic Tomše; po tleh pa Ljubljančani veliko pričakujejo od hitrega Žige Zibelnika.

Rok Štamcar, glavni trener Ljubljana Silverhawks: »Celotno sezono treniramo za ta polfinale. Na kocki bo vse in igralci bodo morali dati od sebe 120%, da bomo premagali Raiderse in se uvrstili v Austrian Bowl v Celovec.«

AFL polfinale: Stadion Tivoli, Innsbruck: 22.7. ob 18.30
Swarco Raiders Tirol - Ljubljana Silverhawks

Drug polfinalni par je Vienna Vikings proti Danube Dragons, ki so presenetili favorite Graz Giants v Wildcard tekmi. Austrian Bowl bo odigran v Celovcu v soboto, 29.7.2017. V avstrijskem tretjerazrednem tekmovanju AFL Division 2 so se Maribor Generals uvrstili v finale t.i. Iron Bowl, kjer jim bodo v soboto, 22.7. ob 18.00 v tirolskem mestu Telfs nasproti stali tamkanjšnji Patriotsi. Zmagovalec se bo uvrstil v drugorazredno tekmovanje AFL Division 1.

Foto: Boris Gorički