Po gostujočem porazu proti ekipi Rangers Mödling se Sokoli tudi iz gostovanja v Gradcu vračajo praznih rok. Z 35:27 so bili boljši Giants. Sedaj čaka Sokole težak boj za zgornjo polovico tabele, ki prinaša prednost domačega terena v končnici.

Srečanje so Sokoli začeli odlično, ko so povedli preko Tomšeta in Šutanovca za 0:14, a so do konca prvega polčasa vso prednost zapravili in Giants so izenačili na 14:14. V drugem polčasu sta se ekipi najprej menjavali v vodstvu, ko sta za Sokole zadetka dosegla Šutanovac in podajalec Cavanaugh, a so v zadnji četrtini ponovno pobudo prevzeli domačini, ki so v prišli do odločilnega zadetka prednosti za zmago 35:27.

Rok Štamcar: »Doživeli smo drugi težak poraz proti neposrednim tekmecem za visoka mesta. Sedaj imamo teden dni časa, da odpravimo naše napake in pokažemo našim navijačem, da smo boljša ekipa, kot trenutno nakazuje lestvica.«

To je skupno četrti poraz Sokolov v letošnji sezoni, ki jih uvršča na trenutno peto mesto na lestvici. V prvem krogu končnice sta prva in druga ekipa prosti, tretja in četrta pa v t.i. Wild Card tekmi za preboj v polfinale gostita peto in šesto uvrščeno ekipo. Do konca rednega dela Sokole še čakajo 4 tekme: v Ivančni Gorici proti novincu v AFL Bratislava Monarchs in velesili Swarco Raiders ter v gosteh proti avstrijskim prvakom Vienna Vikings ter Steelsharks Traun.

Prvo sledi srečanje obeh »tujih« ekip v ligi AFL, ko se bodo v Ivančni Gorici v soboto, 12.5. ob 15.00 Sokoli spopadli z Bratislava Monarchs, ki z le eno zmago trenutno zasedajo zadnje, osmo mesto na lestvici.

Gradec, 5.5.2018 ob 15.00:
Projekt Spielberg Giants 35:27 Ljubljana Silverhawks (0:7, 14:7, 7:13, 14:0)

Zadetki za Giants: Sanz (3), Schütz, Kiegerl
Zadetki za Silverhawks: Šutanovac (2), Tomše in Cavanaugh

Več informacij